15
maart 2021

15 maart 2021 11:00 - 12:00

Tweeluik Positieve Gezondheid voor 50-plussers - Deel 1: Webinar Positieve Gezondheid op het werk

Aanmelden
Tweeluik Positieve Gezondheid voor 50-plussers - Deel 1: Webinar Positieve Gezondheid op het werk

Partner van Vitaal Bedrijf; Stavoor nodigt HRM-ers en leidinggevenden uit om samen met een betrokken medewerker uit de organisatie aan dit tweeluik deel te nemen. Zo krijg je een prikkel om tot een goed gesprek te komen over vitaliteit in jouw organisatie.

In dit tweeluik onderzoekt Stavoor:

  • In de breedte hoe je met Positieve Gezondheid in je organisatie aan de slag kunt
  • In de diepte wat Positieve Gezondheid voor jou betekent, zodat weet waar je het over hebt als je het in je werk in wilt zetten.

Het webinar en de workshop zijn ook los van elkaar te volgen.

Deel 1: Webinar Positieve Gezondheid op het werk

Positieve Gezondheid, het gedachtegoed van Machteld Huber, vindt steeds meer haar weg, vooral in de wereld van zorg en welzijn. Maar ook in de werkomgeving kan Positieve Gezondheid een belangrijke bijdrage leveren aan duurzame inzetbaarheid. Op individueel niveau gaat Positieve Gezondheid verder dan voldoende bewegen en gezond eten. Zingeving, de sociale context, jezelf blijven ontwikkelen en zelf de regie voeren over werk en leven vormen belangrijke pijlers. Voor Machteld Huber zijn Blauwe Zones een belangrijke inspiratiebron omdat ze zo duidelijk maken dat het over alle aspecten van het leven gaat.

Vanuit die brede kijk werkt Stavoor met organisaties aan vitaliteit. In dit Webinar stel je eerst jezelf vragen als: ‘Heb ik betekenisvol werk?’, ‘Waar loop ik tegenaan en waar krijg ik energie van?’ en ‘Hoe blijf ik me ontwikkelen?’. Daarna laat Stavoor we zien dat het Spinnenweb een sterk instrument kan zijn om met alle geledingen samen in gesprek te gaan over vitale mensen in een gezonde organisatie. Tot slot de vraag: Wat is er volgens jou nodig om een vitale organisatie te worden?