16
november 2021

16 november 2021 11:00 - 12:30

Webinar: hoe zorg je dat medewerkers meedoen met het stoppen-met-rokenaanbod

Webinar: hoe zorg je dat medewerkers meedoen met het stoppen-met-rokenaanbod

Doelgroep: HR/P&O/manager/bedrijfsleider/teamleider 
Deelname is gratis

Di 16 november  11:00 - 12:30 

Ruim 80% van de mensen die roken wil eigenlijk stoppen.

Als werkgever draagt u bij aan de gezondheid van uw medewerkers door te zorgen voor een goed stoppen-met-rokenaanbod, zoals individuele coaching of een groepstraining. 

Maar hoe zorgt u ervoor dat u alle medewerkers bereikt en dat zij zich daadwerkelijk aanmelden voor de training? 

Een actieve, persoonlijke manier van communiceren is cruciaal om ervoor te zorgen dat alle medewerkers op de hoogte zijn van het stoppen-met-rokenaanbod, en om medewerkers te enthousiasmeren om zich hiervoor aan te melden. 

In dit webinar leert u in 1,5 uur hoe u op een persoonlijke manier met uw medewerkers communiceert over stoppen met roken, spelen acteurs een rollenspel aan de hand van uw aanwijzingen en krijgt u de kans om vragen te stellen aan experts

Programma

Presentatie: Prof. dr. Onno van Schayck, hoogleraar preventieve geneeskunde Universiteit Maastricht

- Prof. Dr. Gera Nagelhout (Maastricht University en onderzoeksinstituut IVO) bespreekt stoppen met roken op de werkplek en sociaaleconomische gezondheidsverschillen in roken. 

- Dr. Floor van den Brand (Maastricht University) spreekt over de voordelen van persoonlijke communicatie en laat het praktijkvoorbeeld zien van Bastiaan de Schipper, die vertelt hoe door zijn 1-op-1 benadering stoppen met roken een succes is geworden bij sociaal leer- en werkbedrijf Pantar.

- Theatergroep De sToppers spelen aan de hand van uw aanwijzingen live scènes. Manager Charlotte wil het over stoppen met roken hebben met rokende collega Johan, maar pakt dit nogal onhandig aan. Wat kan Charlotte volgens u beter doen? 

- Verslavingsarts Marieke Helmus (Pharos) deelt kennis over effectieve communicatie en geeft tips om het leuker en gemakkelijker te maken om stoppen met roken onder de aandacht te brengen. 

Enthousiast geworden? Aanmelden kan hier!