22 november 2023

Partner in de spotlight: BuroVitaal

Partner in de spotlight: BuroVitaal

Jan Timmerman is directeur bij BuroVitaal, een bureau die organisaties ontzorgt en ondersteund op het thema vitaliteit. 

Wat betekent vitaliteit voor jou persoonlijk, voor collega’s en voor jouw bedrijf?

Vitaliteit betekent voor mij persoonlijk LEVENSKRACHT! ’s Morgens opstaan met de (levens)lust om de dag aan te gaan en de (levens)kracht om het ook te kunnen. Voordat ik BuroVitaal ben begonnen ben ik 20 jaar ondernemer geweest in een andere branche en de laatste periode daarvan stond deze levenskracht behoorlijk onder druk door het gemis aan plezier, motivatie en (werk)plezier. Met de start van BuroVitaal was dit weer helemaal terug, tot op de dag van vandaag! Als founder/ondernemer heb je een voortrekkersrol. Je bent daarmee een voorbeeld voor de eigen medewerkers, maar zeker ook voor de klanten die je bedient vanuit BuroVitaal.

Wat heeft jouw bedrijf te bieden aan MKB-ondernemers?

Voor BuroVitaal als dienstverlener blijkt al jaren dat organiseren en ontzorgen belangrijke taken zijn wanneer het gaat om het ondersteunen bij de thema’s vitaliteit en inzetbaarheid binnen organisaties, middels PMO’s maar ook door andere vormen van dienstverlening. We hebben deze ervaringen, trends en ontwikkelingen vanuit de markt meegenomen om ons continu te blijven ontwikkelen naar de vraag en behoefte van onze leads en klanten. Vanuit deze ervaringen is ‘’De bijzondere belofte van BuroVitaal’’ ontstaan: een slagzin die staat voor wie wij zijn, wat wij doen en wat wij als dienstverlener waar maken. Een echte belofte die wij na jaren ervaring durven te maken richting onze opdrachtgevers. 

Maar wat is deze bijzondere belofte dan precies? Onder onze regie beloven wij dat:

  • Wij het project van A tot Z volledig uit handen nemen en ontzorgen
  • Meer inzicht geven in risico op verzuim
  • De inzetbaarheid van werknemers verhoogt
  • Het rendement van de organisatie verbetert
  • Onze aanpak altijd maatwerk is, immers niemand is gelijk
Trap je sapje – BuroVitaal

Wat zijn vragen waarmee MKB-ers bij jou komen?

Onze ervaring is dat er bijna altijd een hulpvraag is en meestal komt deze voort uit onwetendheid, immers de thema’s vitaliteit en duurzame inzetbaarheid staan nog maar relatief kort bovenaan de HRM-agenda’s. Dus het meedenken met de MKB’er en ontzorgen zijn steeds terugkerende thema’s in de gesprekken die wij voeren met onze leads en klanten. BuroVitaal inspireert en ontzorgt dus de MKB’er.

BuroVitaal

Waarom richt je je op het bedrijfsleven in het algemeen en het MKB in het bijzonder?

De hulpvraag over de thema’s vitaliteit en duurzame inzetbaarheid waar ik het over had, zit met name bij de MKB’er, “Hoe pak ik dit aan?” en “Kan en mag ik me wel bemoeien met de leefstijl van mijn medewerker?” zijn zomaar wat vragen die vooral vanuit het MKB aan ons worden gesteld. De grote bedrijven in Nederland hebben vaak al uitgebreide vitaliteitsprogramma’s voor hun medewerkers en daar ligt de vraag dan ook anders, maar zeker ook minstens zo uitdagend. 

Waarom ben je partner van Vitaal Bedrijf?

Wij zijn partner geworden omdat wij geloven in de kracht van samenwerken. Deze is echt nodig om vitaliteit binnen het MKB op de kaart te zetten en omdat Vitaal Bedrijf een aantal mooie tools heeft ontwikkeld voor de partners, waaronder de vragenlijst(en) en het Vignet Vitaal Bedrijf. Daarnaast is het portaal van Vitaal Bedrijf een fantastisch middel om het thema vitaliteit binnen het MKB nog meer en groots op de kaart te zetten, wij dragen hier graag ons steentje aan bij.

Jullie zijn sinds kort ook partner Integrale aanpak. Waarom is dit voor jou een belangrijke toevoeging, naast het aanbod op leefstijlthema’s?

Om succesvol te zijn geloven wij sterk in deze integrale aanpak binnen bedrijven en organisaties. Dit zorgt voor een (h)echt partnership met onze klanten, waarbij we elkaar echt nodig hebben voor een succesvolle aanpak.

Welke tips (max. 3) heb je voor collega vitaliteitspartners die leefstijlprogramma’s aanbieden, vanuit jouw perspectief als partner Integrale aanpak?

Tip 1:

Ga voor de langdurige relatie en aanpak met je klant, quick wins in vitaliteit bestaan niet, dus investeer in de relatie met je klant.

Tip 2:

“Practice what you preach”. Met andere woorden; investeer ook in jezelf en je medewerkers als het gaat om vitaliteit, ontwikkeling, werkgeluk, gezondheid etc. Immers zijn dit de ambassadeurs van jouw bedrijf.

Tip 3:

Geloof in jezelf en je bedrijf! Wees positief, inspireer, leer iedere dag weer en wees oprecht en authentiek!