19 september 2022

Partner in de Spotlight: Find Inside Yourself

Partner in de Spotlight: Find Inside Yourself

Werkdruk naar werkgeluk veranderen, dit staat centraal binnen Find Inside Yourself. Een bedrijf waar je breinvriendelijk leert werken. Dit doet Find Inside Yourself door middel van collectieve intelligentie. Volgens oprichtster Daniela Gaschler krijgen mensen en organisaties hiermee meer energie en behalen zij een beter resultaat. Daniela doet dit vanuit wetenschappelijke onderbouwde programma’s om mindfulness en emotionele intelligentie binnen organisaties praktisch en toegankelijk te maken. Find Inside Yourself is partner van Vitaal Bedrijf.

Wat betekent vitaliteit voor jou persoonlijk en voor jouw bedrijf?

 “Vroeger werd door veel mensen een succesvolle carrière met een hoog inkomen en een belangrijk ogende titel nagestreefd”, vertelt Gaschler. En zo begon zij ook haar werkgeluk te zoeken. Na een studie pedagogiek belandde zij in de ICT-wereld, waar zij een gevarieerde baan had, met een hoog salaris en een belangrijke functie. “Maar het persoonlijke werkgeluk en vitaliteit kwamen hier niet automatisch bij.” En daar moest verandering in komen, vond ze dan ook.

Gaschler merkte dat een luisterend oor bieden aan mensen langzaamaan een drijfveer werd. “Toen ik bij SAP werkte heb ik een tijdje als ambassadeur mindfulness gewerkt.” En ook in haar dagelijks leven probeerde Gaschler de balans tussen ‘werk’ en ‘leven’ te bewaren. Dit deed zij mede door aikido en mindfulness. Inmiddels is zij gecertificeerd trainer in deze twee elementen.

 Maar hier stopte het niet. Gaschler wilde haar expertise over werkgeluk en vitaliteit breder uitdragen en heeft daarom een jaar geleden Find Inside Yourself opgericht.

Wat heeft Find Inside Yourself te bieden aan ondernemers?

Find Inside Yourself biedt opleidingen mentale weerbaarheid voor leidinggevenden. Dit doet ze door middel van mindfulness programma’s. En dan met name Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) en Mindfulness Based Cognitive Training (MBCT). Ook biedt Gaschler toegang tot het Search Inside Yourself programma.

Search Inside Yourself (SIY) is een mindfulness programma gebaseerd op het emotionele intelligentie programma dat ooit is ontstaan binnen Google. Het is ontwikkeld in samenwerking met o.a. wetenschappers van Stanford Universiteit, emotionele intelligentie specialist Daniel Goleman en mindfulness-expert Jon Kabat-Zinn van de Universiteit van Massachusetts.

Search Inside Yourself gebruikt een wetenschappelijk onderbouwde aanpak die neurowetenschap, aandachttraining en emotionele intelligentie op het werk combineert.  Het programma biedt praktische handvatten die onmiddellijk kunnen worden toegepast in het (werk-)leven.

Wat zijn vragen waarmee bedrijven bij jullie komen?

“Werkgevers en organisaties komen binnen met problemen in het werkklimaat dat flink aan het veranderen is”, zegt Gaschler. Volgens haar is dit voor velen een uitdaging.

Vragen waarmee bedrijven bij Find Inside Yourself komen zijn:

  • Hoe zorg ik ervoor dat het personeel hart voor de zaak houdt?
  • Hoe voorkom ik het langdurig stress gerelateerd ziekteverzuim?
  • Hoe meet ik kosten en baten van mentale vitaliteit?
  • Hoe behoud ik de teamgeest in een hybride werkomgeving?

“Maar ook zoeken bedrijven vaak een passende activiteit om hun medewerkers te motiveren.” En daar helpt Find Inside Yourself ook bij. “Thema’s uit de landelijke agenda bieden hiervoor vaak een mooie kapstok. Bijvoorbeeld nationale landelijke dagen, zoals ‘Dag van het werkplezier in de zorg’ of ‘De Nationale Vitaliteitsweek’.

Waarom zijn jullie partner van Vitaal Bedrijf?

“Samen sta je sterker.” Dat is de voornaamste reden dat Gaschler partner is van Vitaal Bedrijf.

Kosten en baten is een essentieel onderdeel van succesvol en gezond ondernemen. Daarom wilde Gaschler een wetenschappelijk gebaseerd mindfulness assessment voor op de werkvloer en een bijhorend businesscase template aan bedrijven aan bieden. “Het wiel opnieuw uitvinden, dat leek me geen goed idee. Ik ging op onderzoek uit. En kwam bij Vitaal Bedrijf terecht dat deze functies aanbiedt. Zoals de scan voor medewerkers.” De samenwerking Vitaal Bedrijf en Find Inside yourSelf voedt een gezond bedrijfsleven.

Welke tips heb je voor ondernemers die aan de slag willen met vitaliteit in hun organisatie?

 Deze tips bieden meer energie en beter resultaat op de werkvloer.

  1. Vul het vitaliteitsbeleid binnen je organisatie met recente onderzoeksresultaten aan. In het White paper vind je het laatste onderzoek over vier belangrijke organisatorische trends uitgevoerd door SIY Global en experts rond de impact van emotionele intelligentie en mindfulness. Waarom de huidige niveaus van stress en burn-out kostbaar en niet-duurzaam zijn. Hoe verbinding en ‘erbij horen’ in een (meer) geïsoleerde wereld essentieel zijn voor teamprestaties. De opkomende eisen voor een mensgericht leiderschap. De behoefte aan veerkracht en flexibiliteit om te kunnen innoveren en je continu aan te kunnen passen.
  2. Toon je waardering om elkaars motivatie te verhogen. Geef elkaar regelmatig een oprecht compliment.