20 juni 2023

Partner in de spotlight: Vitanne

Partner in de spotlight: Vitanne

Wat betekent vitaliteit voor jou persoonlijk, eventueel collega’s en jouw bedrijf?

Vitaliteit betekent voor mijzelf lekker in je vel zitten, zowel lichamelijk als geestelijk. Het is fijn om te kunnen doen wat je graag wilt doen en dit ook blijven doen. Het is belangrijk om goed voor je lichaam en geest te zorgen, je hebt maar 1 lichaam! Voor het bedrijf vind ik het vooral belangrijk dat mensen beseffen dat ze goed voor zichzelf moeten zorgen, om door te kunnen blijven werken en daarnaast privé ook hun ding blijven doen. Niet uitgeblust raken en allerlei kwalen krijgen. Of, wat je ook vaak hoort, als ze gepensioneerd zijn niet meer goed vooruit kunnen. Dat is belangrijk, je kwaliteit van leven handhaven. Ook voor een werkgever is het belangrijk dat mensen lekker in hun vel zitten en niet ziek worden, dan blijft de continuïteit gewaarborgd.

Wat heeft jouw bedrijf te bieden aan MKB-ondernemers?

Door mijn HR achtergrond gecombineerd met vitaliteitskennis (vitaliteitscoach) kan ik op verschillende gebieden hulp en inzicht bieden. Door de scan voor medewerkers van vitaal bedrijf wordt inzichtelijk waar behoefte aan is binnen een bedrijf. Zowel vanuit de medewerkers als vanuit het bedrijf zelf. Dit is een mooie leidraad om een goed plan op te zetten van waaruit we gaan werken. Ik adviseer dus zowel op vitaliteitsgebied als op bedrijfsmatig gebied. Dit is mijns inziens een mooie combi. Samen met de ondernemer kijk ik wat er speelt en opgepakt kan worden en samen met de medewerkers gaan we aan de slag. Zeer laagdrempelig maar ook erg effectief.

Bedrijfswandeling

Wat zijn vragen waarmee MKB-ers bij jullie komen?

Ik krijg vooral vragen over het ziekteverzuim, hoe dat naar beneden gebracht kan worden en hoe om te gaan met langdurig verzuimers. Ook wordt er vaak gevraagd, hoe bewegen te promoten en gezonde voeding. Hoe zorg je ervoor dat medewerkers in gaan zien dat dit belangrijk is voor hun vitaliteit.

Waarom richten jullie je op het bedrijfsleven in het algemeen en het MKB in het bijzonder?

Omdat ik denk dat er in het bedrijfsleven veel te halen is, omdat het gemakkelijker is om via je werk iets aan vitaliteit te gaan doen, of gestimuleerd te worden, dan dat je privé aan de slag gaat. Dit is voor veel mensen toch een drempel. Nu worden ze er bewust van gemaakt iets te gaan doen en gaan dit of via de werkgever doen of zelf aan de slag. Het is gewoon heel fijn om te sparren met ondernemers over hoe zij hier tegenaan kijken en wat zij zelf willen doen voor hun medewerkers. En dan samen kijken welke aanpak of werkwijze het beste past bij het bedrijf. Dit is gemakkelijker en laagdrempeliger bij een MKB bedrijf.

Waarom zijn jullie partner van Vitaal Bedrijf?

Ik vind de scan voor medewerkers een erg mooi hulpmiddel om inzicht te krijgen in de vitaliteitsbehoefte van een bedrijf. Ook de informatie op de site is erg praktisch en direct toepasbaar. Je kunt partners zoeken die kunnen voorzien in de behoefte van het bedrijf, heel gemakkelijk. Een goed initiatief!

Waarom stimuleer je klanten om het Vignet Vitaal Bedrijf aan te vragen?

Om te laten zien dat het bedrijf bezig is met de vitaliteit van de medewerkers, is toch een signaal dat je afgeeft aan de maatschappij en ook aan werkzoekenden. Dan weten zij dat het bedrijf bezig is met de gezondheid van de medewerkers, heel waardevol! Vignet Vitaal Bedrijf

Presentatie Vitanne – vitaliteit op de werkvloer

Welke tips heb je voor MKB-ers die aan de slag willen met vitaliteit in hun organisatie?

Laat de scan invullen door je medewerkers zodat inzichtelijk is waar de behoefte zit van je medewerkers op het gebied van vitaliteit. Dit kan door jezelf of door een gespecialiseerd bedrijf opgepakt worden. Blijf vooral in gesprek met je medewerkers, peil regelmatig waar ze behoefte aan hebben en waar ze eventueel op vastlopen. Neem het ziekteverzuim onder de loep, welke medewerkers vallen frequent uit, ga in gesprek en zorg dat je een plan van aanpak maakt. Het is erg belangrijk om aandacht te hebben voor je medewerkers, niet alleen op het gebied van vitaliteit maar ook in het algemeen. Daardoor krijg je uiteindelijk vitale en gelukkige medewerkers.