Laat zien dat jullie staan voor vitaliteit!

Vraag nu het Vignet Vitaal Bedrijf aan

Is jouw bedrijf al goed bezig met vitaliteit? Laat dit dan zien met het Vignet Vitaal Bedrijf, hét vitaliteitskeurmerk voor mkb-bedrijven. Hiermee ziet iedereen in een oogopslag dat vitaliteit een belangrijk thema voor jullie is: je klanten, relaties en (toekomstige) werknemers. Dus vraag nu het vignet aan!

 

Vraag het vignet aan

Criteria

Voor toekenning gelden deze criteria:

  • Je organisatie heeft de vitaliteit van jullie medewerkers via een (extern) onderzoek in beeld gebracht.
  • Jullie hebben op minimaal twee van de vijf vitaliteitsthema’s* activiteiten aangeboden waaraan ten minste 25% van de doelgroep heeft meegedaan.
  • Je organisatie werkt op het gebied van vitaliteit samen met een deskundige (externe) partner.
* bewegen, roken, alcohol & drugs, voeding, en mentale balans

Voor wie?

Het Vignet Vitaal Bedrijf wordt toegekend aan organisaties die serieus werk maken van vitaliteit binnen hun organisatie.

Om het vignet aan te vragen, doe je de gratis vignettoets. Binnen 10 werkdagen weet je of je het vignet krijgt en waar je verbeterpunten liggen. Gehaald? Dan krijgt jouw bedrijf voor 2 jaar het Vignet Vitaal Bedrijf. Daarna kun je verlenging aanvragen

Voorbereiding voor de vignettoets

Het invullen van de vignettoets duurt 25-45 minuten, afhankelijk van het aantal thema’s waarop je actief bent. Zorg dat je de volgende informatie bij de hand hebt:

  • Algemene bedrijfsgegevens.
  • Informatie over de activiteiten die jullie hebben georganiseerd en het aantal medewerkers dat heeft deelgenomen.
  • Resultaten van een (extern) vitaliteitsonderzoek onder je medewerkers. Als je niet de scan voor medewerkers via Vitaal Bedrijf hebt gedaan, dan vragen we je de resultaten van het onderzoek te uploaden.
  • Gegevens over samenwerkingspartners op het gebied van vitaliteit.
  • Evaluaties van werknemersvertegenwoordiging, een arbodeskundige (bedrijfsarts, preventiemedewerker) en werkgeversvertegenwoordiging. Hier vind je kant- en klare formulieren die je daarvoor kunt gebruiken en in de vignettoets kunt uploaden.

Heb je vragen of hulp nodig bij het invullen van de toets? Mail naar vitaalbedrijf@vnoncw-mkb.nl.

Doe nu de vignettoets

 

 

Ingevuld. Wat gebeurt er nu?

Na het invullen krijg je een bevestiging per mail. En binnen 10 werkdagen weet je of je het Vignet Vitaal Bedrijf krijgt toegekend. Zo ja, dan ontvang je direct een toolkit met communicatiemiddelen. Daarin zit natuurlijk het vignet in verschillende formaten, maar ook materiaal voor berichten op social media en in nieuwsbrieven. Kant en klaar te gebruiken, of aan te vullen met je eigen foto’s.

Image

Deze bedrijven gingen je voor

Op deze pagina zie je welke bedrijven al een Vignet Vitaal Bedrijf hebben.

Overzicht vignethouders

Oops! We could not locate your form.