ArboNed

ArboNed

Vitaliteit op de werkvloer

Gezonde en vitale werknemers zijn productiever, hebben meer plezier in hun werk en verzuimen minder. Elke werkgever profiteert dan ook van werknemers met een gezonde leefstijl. Als werkgever kunt u hier een actieve rol in spelen. Want hoewel leefstijl de keuze is van de werknemer, kunt u uw werknemers er wel degelijk bewust van maken hoe ze hun gezondheid positief kunnen beïnvloeden.

Wat doet ArboNed?

Ons Preventief medisch onderzoek (PMO) geeft werkgevers en werknemers inzicht in hun fysieke en mentale gezondheid in combinatie met werk en leefstijl. ArboNed geeft hen adviezen om dit te verbeteren. Op www.arboned.nl/pmo ziet u welke onderzoeken wij bieden.

Individuele coaching

Een vervolg van een PMO kan individuele coaching van een werknemer op het gebied van leefstijl zijn. De werknemer gaat dan zelf aan de slag met een persoonlijk actieplan. Daarnaast bieden wij leefstijl- en gezondheidsworkshops aan werknemers over bijvoorbeeld slaap, voeding en beweging. Zo worden werknemers zich nog meer bewust van het belang van een gezonde leefstijl.

Langdurend verzuim door psychische klachten

Ruim een derde van het langdurend verzuim binnen het mkb komt door psychische klachten. Belangrijk dus om dit in een vroeg stadium aan te pakken. Als het gaat om werkgerelateerde oorzaken, dan heeft psychisch verzuim vooral te maken met de psychosociale arbeidsbelasting (PSA). ArboNed biedt op dit gebied verschillende diensten. U vindt ze op www.arboned.nl/psa.

Weten wat ArboNed nog meer voor u kan betekenen? Kijk voor meer informatie op www.arboned.nl.

Contact

Brancheorganisaties

  • Door de SBCA gecertificeerde Arbodienst

Opleidingen/registraties