Thema

‘Met een goed vitaliteitsbeleid ben je al een heel eind op weg met je RI&E’

40% van de mkb-bedrijven heeft nog geen RI&E uitgevoerd, terwijl dat officieel wel verplicht is. Hoe kan een vitaliteitsbeleid bijdragen aan je risico-inventarisatie en andersom?

‘Als het even kan, vermijd nachtwerken dan’

Ruim 1,2 miljoen Nederlanders werkten vorig jaar soms of regelmatig in de nacht. Dat is 13,5 procent van de beroepsbevolking, blijkt uit een berekening van het CBS. Maar wat doet nachtwerken nu eigenl

‘Er komt een moment dat chronisch zieke werknemers het niet meer volhouden’

Eén op de drie werknemers in Nederland heeft een chronische aandoening. Volgens TNO kunnen leefstijlprogramma's op de werkvloer een grote bijdrage aan hun welzijn leveren.

‘Overgangsklachten nog weinig besproken op de werkvloer’

Opvliegers en nachtelijk zweten. Het zijn de bekendste klachten waar vrouwen in de overgang mee te maken kunnen krijgen. Dus ook werkende vrouwen.

‘Veel animo voor vitaliteitactiviteiten op het werk, maar nog te weinig aanbod’

Een meerderheid van de medewerkers wil aan vitaliteit werken maar ze zijn niet tevreden over de aandacht voor vitaliteit vanuit hun werkgever. Dat zijn de resultaten uit de scans van Vitaal Bedrijf.

7 adviezen om mentaal gezond door de coronacrisis te gaan

Trimbos-instituut heeft inmiddels veel kennis opgedaan over de invloed van corona op de mentale gezondheid en middelengebruik. Ze hebben daarom 7 tips voor werkgevers.

Een goede slaap is het halve werk

Goed slapen is belangrijk. Een goede nachtrust zorgt ervoor dat je goed kunt functioneren en is goed voor je (mentale) gezondheid.

Een rookvrije werkplek? Zo creëer je het!

Iedereen weet dat roken ongezond is. Maar toch rookt nog een kwart van alle medewerkers. In dit artikel delen wij praktische tips hoe je komt tot een rookvrije werkomgeving.

Feiten en cijfers alcohol en drugs op de werkvloer

Het gebruik van alcohol en drugs kan een enorme impact hebben op de veiligheid en gezondheid van medewerkers. In dit artikel delen we nog meer feiten en cijfers over alcohol en drug op de werkvloer.