Thema

Mentale balans

‘Overgangsklachten nog weinig besproken op de werkvloer’

Opvliegers en nachtelijk zweten. Het zijn de bekendste klachten waar vrouwen in de overgang mee te maken kunnen krijgen. Dus ook werkende vrouwen.

Wat is werkstress en hoe verminder je werkstress op de werkvloer?

Wat is werkstress en hoe kan je werkstress op de werkvloer verminderen. Alles wat je wilt weten over werkstress op de werkvloer.

Alcohol, Bewegen, Drugs, Mentale balans, Roken, Voeding

Wat is duurzame inzetbaarheid?

‘Duurzame inzetbaarheid’ is een begrip en richt zich op alle werkenden in de organisatie. Hoe zet je het in op de werkvloer?

Alcohol, Bewegen, Drugs, Mentale balans, Roken, Voeding

Wat is Vitaliteit?

Wat is vitaliteit, hoe verbeter je het en hoe houd je jouw medewerkers vitaal. Alles wat je wilt weten over vitaliteit en duurzame inzetbaarheid.

Een rookvrije werkplek? Zo creëer je het!

Iedereen weet dat roken ongezond is. Maar toch rookt nog een kwart van alle medewerkers. In dit artikel delen wij praktische tips hoe je komt tot een rookvrije werkomgeving.

RIVM test succesvolle Europese integrale aanpak voor vitale medewerkers

Het RIVM heeft wetenschappelijk onderzoek gedaan naar factoren die helpen bij het implementeren van vitaliteitsactiviteiten. Daaruit is een stappenplan en een catalogus met activiteiten voortgekomen.

Bewegen

Vignet Vitaal Bedrijf: Hét vitaliteitskeurmerk voor mkb-bedrijven

Als je binnen je bedrijf actief bent op het op het gebied van vitaliteit, wil je dat natuurlijk graag laten zien. Dat kan met het Vignet Vitaal Bedrijf. Lees er hier meer over!

Stijgende stressklachten bij thuiswerkers; minder uitdaging en autonomie

Uit het NEA-Covid-19-onderzoek van TNO blijkt dat er stijgende stressklachten bij thuiswerkers zijn. Ze ervaren minder uitdading en autonomie.