benVitaal

benVitaal

BEDRIJFSFITNESS:

We zijn in het zuiden de grootste intermediair van bedrijfsfitness: via een online portal bieden we ruim 1200 aangesloten sportscholen aan voor medewerkers van een bedrijf zodat die fiscaal vriendelijk kunnen sporten en de werkgever maximaal ontzorgd wordt.

LEASEFIETS VAN DE ZAAK:

Met deze nieuwe fiscale regeling die buiten de WKR valt, regelt benVitaal in een totaalconcept alles om werknemers met maximale keuzevrijheid tegen de laagste kosten iedere denkbare fiets via het bedrijf aan te schaffen. Een gezonde arbeidsvoorwaarde die de werkgever niets kost in geld. Kijk voor meer informatie op benfietsen.nl

BEWEEGWORKSHOPS:

Workshops worden op maat verzorgd om deelnemers te stimuleren om meer te gaan bewegen. Denk aan: workshop gezond bewegen, lunch powerwalks, pauzebreaks, kantoor bootcamp.

PERSOONLIJK VOEDINGSADVIES:

Onze BGN-gewichtsconsulenten begeleiden mensen naar een gezonder voedingspatroon. In veel gevallen wordt dit vergoed door de zorgverzekering. Het persoonlijk voedingsadvies is gericht op het analyseren van het voedingspatroon en het creëren van bewustwording door middel van motiverende gespreksvoering. Het doel is om aan de hand van een plan, stap voor stap, toe te werken naar langdurige gedragsverandering op het gebied van voeding en leefstijl. De duur en intensiteit van deze trajecten worden op het individu afgestemd.

GECOMBINEERDE LEEFSTIJL INTERVENTIE (COOL):

In Limburg verzorgt benVitaal een 2-jarige leefstijl interventie, die volledig vergoed wordt vanuit de basiszorgverzekering. Dit traject bestaat uit individuele coaching en groepsworkshops en is gericht op het bereiken en behouden van een gezond gewicht. Dit traject kan voor medewerkers op locatie van het bedrijf worden verzorgd.

VOEDINGSWORKSHOPS:

Speciaal voor werkgevers verzorgt benVitaal op maat gemaakte voedingsworkshops. Voorbeelden zijn: workshop gezonde voeding, stiekeme suikers, supermarktsafari, gezond goedkoop, voedsel misleidingen of omgaan met moeilijke momenten.

VITALITEITSCOACHING:

Onze vitaliteitscoaches begeleiden medewerkers in het verbeteren van de mentale balans, duurzame inzetbaarheid, loopbaanontwikkeling en leefstijl. De belangrijkste taak voor de coach is het creëren van bewustwording en het aanspreken van persoonlijk leiderschap in mensen om ze te motiveren zélf verantwoordelijkheid te nemen en aan de slag te gaan met persoonlijke aandachtspunten. De vitaliteitscoaches van benVitaal hebben de vereiste kennis en expertise om nagenoeg alle onderwerpen die aan bod kunnen komen te behandelen. Voorbeelden van onderwerpen zijn: verbeteren van werkvermogen, werk-privé balans, stressklachten, gezonde leefstijl, belastbaarheid, werkplezier, ontwikkelen van talenten, verbeteren assertiviteit en loopbaanontwikkeling.

WORKSHOPS STRESSMANAGEMENT:

Workshops voor groepen worden op maat gemaakt en zijn gericht op stressmanagement en het versterken van de belastbaarheid van deelnemers. Voorbeelden zijn: Workshop happy stress, bespreken van stress, stress management.

PROGRAMMA BETER SLAPEN:

Het programma beter slapen bestaat uit een workshop en individuele coaching verzorgd door een Slaapcoach. Het programma wordt op maat gemaakt afhankelijk van de deelnemer en doelgroep. Heb je moeite om in slaap te vallen na een drukke dag? Onregelmatige werktijden en een volle agenda kunnen het slaappatroon beïnvloeden. In de interactieve workshop krijgen deelnemers handige tips om hier verbetering in aan te brengen. Iedereen heeft tenslotte voldoende slaap nodig om goed te kunnen functioneren. Vervolgens zullen alle deelnemers individueel aan de slag gaan met het monitoren en verbeteren van hun slaappatronen. Na een maand zal een kort gesprek plaatsvinden, met de coach die de workshop heeft verzorgd, om de individuele ontwikkeling op beter slapen te bespreken. Afhankelijk van de individuele behoefte kan dit opgevolgd worden in een intensief slaapcoach traject wat vergoed wordt binnen de basisverzekering.

PROGRAMMA VITAAL LEIDINGGEVEN:

Met dit programma wordt draagvlak gecreëerd bij leidinggevenden om zo te werken aan de sleutelrol die zij vervullen in de vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van hun team. Ze leren om problematieken te signaleren en deze laagdrempelig bespreekbaar te maken door middel van verschillende coachtechnieken. Vervolgens gaan leidinggevenden in dit programma aan de slag met hoe ze weerstand kunnen wegnemen en medewerkers kunnen motiveren om gebruik te maken van de beschikbare faciliteiten die de organisatie en haar partners bieden.

Contact

Brancheorganisaties

 • BGN: Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland
 • BLCN: Beroepsverengiging Leefstijl Coaches Nederland
 • KABIZ: Kwaliteitsregistratie en Accreditatie Beroepsbeoefenaren in de Zorg
 • NL Actief
 • NOLOC: Nederlandse Orde voor Loopbaanadviseurs en Outplacement Consulenten

Opleidingen/registraties

 • Bewegen:
 • Door BLCN geaccrediteerde opleiding
 • Fitness trainer A – B
 • HBO Sportkunde
 • Roken:
 • Rookvrij & Fitter
 • Voeding:
 • Door BGN geaccrediteerde opleiding gewichtsconsulent
 • Door BLCN geaccrediteerde opleiding
 • Mentale balans:
 • Door BLCN geaccrediteerde opleiding