Elementair werk

Elementair werk

Wil jij leren scherpzinnig, veerkrachtig en slagvaardig te zijn?

Adequate actie vraagt om een scherp observatievermogen, helder onderscheid en het vermogen de vereisten van het moment accuraat te dienen. Elementair werk biedt, via de efficiëntie van lichaam en geest, toegang tot de authentieke en creatieve stroom die essentieel is voor leiders en veranderkundigen.

Elementair werk geeft concreet inzicht in de invloed die lichaam en geest hebben op de conditie van waaruit mensen functioneren

___

Doel

 • Opbouwen van vitaliteit en persoonlijk welzijn
 • Helderheid van geest (kalmte en overzicht)
 • Loslaten van spanning/ Stress management
 • Ontwikkelen van fysieke en mentale veerkracht
 • Versterken van de verbinding met je lichaam (en behoeften)

_____

“ Ik ben me bewust geworden dat je soms een paar minuutjes voor jezelf kan pakken om met méér energie en concentratie verder te kunnen. ”

___

Methode

De samenhang tussen persoonlijke conditie en de kwaliteit van functioneren – use-of-self – wordt helder cognitief onderbouwt en actief getraind. De training slaat een brug tussen de sportschool of yogamat en het dagelijkse werk en leven, doordat de inzichten en kwaliteiten die worden opgedaan te allen tijde kunnen worden toegepast.

Elementair werk verbetert het moreel van individuen en teams. Inzichten in psychologie, ergonomie en gezondheid worden aan den lijve ervaren door eenvoudige technieken uit taiji quan, mindfulness, krijgs- en geneeskunst.

Fysieke oefeningen geven energie en inzicht. Mentale oefeningen bieden helderheid, focus en een open geest. Deelnemers leren hun persoonlijke houding (van lichaam én geest) gewaar te worden en te verbeteren. Partneroefeningen leren om sensibel, gecentreerd en assertief te zijn in de omgang met situaties of met anderen – ook onder stress. Door gezamenlijk bezig te zijn met zoiets basaals als adem en beweging ontstaat verbondenheid op een laag die fundamenteel bijdraagt aan het welzijn van iedere organisatie. De training komt beeldend tot leven doordat zij voortdurend wordt gerelateerd aan wetenschap, filosofie, natuur en cultuur. Deelnemers krijgen handvatten om de inzichten en ervaringen mee te nemen en zelfstandig toe te passen.

De inzichten en technieken kunnen moeiteloos op kantoor – of de digitale werkvloer – worden toegepast. Ze passen in verloren momenten; wachtend op de lift of wanneer je de directiekamer binnenstapt. Zij bieden thuis een heilzaam alternatief voor bv. koffie, aspirine of slaappil. De trainingen worden staand of zittend op stoelen gedaan en vergen geen lenigheid, spierkracht, of speciale kleding. Training kunnen op locatie, in-company of via videoconferentie worden aangeboden.

___

Meta-tags

 • Persoonlijke ontwikkeling
 • Persoonlijk leiderschap
 • Vitaliteit
 • Mindfulness
 • Stress management
 • Mentaal, emotioneel en fysiek welzijn
 • Efficiëntie van lichaam en geest
 • Qigong, Taiji (Chi kung, Tai Chi)
 • Aikido

___

Inzetbaarheid

Elementair werk is inzetbaar voor workshops, lezingen en ontwikkeltrajecten. Daarnaast leent de training zich uitstekend voor allianties in bredere leiderschap trajecten.

Ook voor een wekelijkse online Lunch Time Vitality training !

___

Klanten

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken, Woningbouwvereniging Portaal, Vervoersregio Amsterdam, Politie Nederland, the International Criminal Court, European Patent Office, EY Nederland en anderen zijn door Elementair werk geïnspireerd.

___

Wat anderen zeggen

“ Praktisch geeft Mattijs enorm handige instrumenten aan die echt helpen energie en balans te bewaren en die de geest sterken. ”

“ De qigong oefeningen hebben echt geholpen ontspanning en focus te bieden. Ik vind het verbazingwekkend wat voor effect die subtiele bewegingen hebben en ik ben geïntrigeerd door de theorie erachter. Ik waardeer het enorm dat Mattijs de ideeën en effecten van de oefeningen uitlegt tijdens de training. ”

“ De oefeningen hebben me bewust gemaakt van de spanning in mijn lijf, van zo langachter mijn scherm zitten. Ze zijn makkelijk tussendoor te doen, om spanning los te laten en bewust naar mijn lichaam te luisteren. ”

“ Een goed moment van reflectie en een herinnering dat ik ook met kleine interventies al dingen in mijn dagelijkse routine kan veranderen. Heel concreet bovendien nuttige oefeningen voor last links in mijn nek. “

“ Het hielp enorm dat me werd verteld mijn adem los te laten, anders dan te controleren. Dat is iets waar ik erg mee worstelde bij de mindfulness training. “

___

Media

Promo:  https://youtube.com/watch?v=p8rznBxHQIw&si=EnSIkaIECMiOmarE
Sigh:  https://youtube.com/watch?v=m_UKOg2agMA&si=EnSIkaIECMiOmarE
Recalibrate:  https://youtube.com/watch?v=33qduS0C65A&si=EnSIkaIECMiOmarE
Oxygenate:  https://youtube.com/watch?v=dnzt15Yomuw&si=EnSIkaIECMiOmarE

___

Contact

Neem vrijblijvend contact op om te kijken wat Elementair werk voor jouw organisatie kan betekenen! mattijs@elementairwerk.nl

Contact

Brancheorganisaties

 • Lotus Nei Gong International; CALL (Center for Authentic Leadership and Learning)

Opleidingen/registraties

 • Bewegen:
 • 25 jaar training efficiëntie van geest en lichaam (Qigong, Taijiquan en Aikido)
 • Mentale balans:
 • 25 jaar training efficiëntie van geest en lichaam (Qigong, Taijiquan en Aikido)