Ergonomiespecialist BV

Ergonomiespecialist BV

Ergonomiespecialist BV is gespecialiseerd in het optimaliseren van de kantoor-werkplek. Wij zijn in de eerste plaats adviseur en in de tweede plaats leverancier. Dat betekent dat wij met u meedenken hoe u uw kantoor en werkplekken ergonomisch verantwoord inricht en hoe u uw personeel optimaal kunt ondersteunen bij veilig, duurzaam en gezond werken. Wij staan u bij met advies en leveren vervolgens in samenspraak de optimale oplossing. Wij ontzorgen onze klant door de werkplekken in te stellen én zorgen ervoor dat uw medewerkers zelf weten hoe de werkplek ingesteld en gebruikt dient te worden. Kortom: We leveren een totaalconcept van A tot Z. Hierdoor bespaart u jaarlijks aan onnodige kosten voor individuele diensten bij verschillende aanbieders. Ons uiteindelijke doel is gezonde, vitale en duurzaam inzetbare medewerkers.

Wij hebben veel deskundigheid in huis! Enerzijds door de jarenlange ervaring in de branche, anderzijds door het opleidingsniveau van ons team. Ons team bestaat uit een fysiotherapeut, een ergotherapeut, en een ergonoom. Door deze achtergrond weten wij waar we over spreken en kunnen we deze deskundigheid garanderen. Bovendien wordt alles wat wij leveren door onze eigen technische dienst gemonteerd en bieden wij achteraf de benodigde service en ondersteuning. Bij klachten (materiaal of fysiek), kunnen wij binnen 1 a 2 werkdagen ter plekke zijn om het probleem te analyseren en op te lossen. Dat vinden wij vanzelfsprekend. Werken met klachten is niet prettig en klachten dienen zodoende zo snel mogelijk opgelost te worden.

Het verbeteren en handhaven van de duurzame inzetbaarheid en vitaliteit onder werknemers is op dit moment een veel besproken thema. Verschillende onderzoeken hebben inmiddels aangetoond, dat te veel zitten op korte én op lange termijn negatieve invloeden heeft op ieders gezondheid. Grove metingen laten zien, dat een fulltime werknemer binnen uw sector gemiddeld 85% van dag zittend doorbrengt (incl. vrije tijd). Het gebrek aan voldoende beweging uit zich dan ook door een verminderde fysieke en mentale belastbaarheid, een verhoogd risico op verzuim op korte én op lange termijn.
Het verbeteren van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid is naar onze mening meer dan alleen het faciliteren van producten. Beleving en motivatie speelt een grote rol. In het kader van vitaliteit op de werkplek dienen ook de minder gemotiveerde medewerkers geprikkeld te worden.

Contact

Opleidingen/registraties

  • Bewegen:
  • BIG registratie fysiotherapeut
  • Basisopleiding Ergonoom