Flow in work

Flow in work

Als we het hebben over chronische stress en burn-out klachten neemt het ziekteverzuim alleen maar toe.

Een op de zes medewerkers valt uit. En die uitval duurt minimaal drie maanden. Vaker moet je rekenen op een half jaar of een jaar.

Verzuimkosten zijn hoog, dus wat is beter dan die te voorkomen?

Medewerkers hebben steeds vaker het gevoel dat zij het overzicht kwijt zijn. De werkdruk is hoog. Niet iedereen kan daar op een goede manier mee omgaan. Chronische stress is het resultaat. Er is geen overzicht meer. De medewerker heeft geen grip meer op zijn werk.

Niet alleen die werknemer heeft een probleem. Iedereen die afhankelijk is, of te maken heeft, met zijn werk wordt hierdoor beïnvloed. Frustraties omdat het afgeleverde werk niet de kwaliteit heeft die wordt verwacht. Of het werk wordt niet op tijd afgemaakt.

Valt de medewerker helemaal uit, dan springen de collega’s in. De werkdruk voor hen wordt ook steeds hoger. De kans is groot dat zij ook burn-out klachten krijgen.

Hoe kun je een medewerker die dreigt uit te vallen het beste helpen? Er is geen ‘one size fits all’ voor burn-out klachten.

In de Flowin’ work methode kan de nadruk liggen op coaching maar ook op organiseren van het werkproces.

Uitgangspunt van de methode is de manier van werken en de persoonlijkheid van de medewerker. Iedereen zit anders in elkaar en reageert op zijn eigen manier. Het vraagt om een individuele oplossing. De Flowin’ work methode biedt dat.

Contact

Brancheorganisaties

  • NBPO: Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers
  • NOBCO: Nederlandse Orde van Beroeps Coaches

Opleidingen/registraties

  • Mentale balans:
  • Door NOBCO geaccrediteerde opleiding