Inner-Fit

Inner-Fit

STOELMASSAGE voor bedrijven:

Met fiscaal aftrekbare stoelmassage voor bedrijven van Inner-Fit kun je in 15-20 minuten het welbevinden van je personeel verbeteren. Een goede stoelmassage vermindert stressgevoelens en fysiek klachten en versterkt het immuunsysteem. Hierdoor neem de productiviteit, creativiteit, saamhorigheid en het werkplezier toe. Het verlaagt het ziekteverzuim. De stoelmassage wordt op locatie gegeven, op een speciale stoel en over de kleding heen.

De persoonlijke benadering wordt door werknemers zeer op prijs gesteld. Er wordt goed gekeken wat de werknemer op dat moment nodig heeft. Daarnaast geef ik oefeningen mee die ertoe bijdragen dat eventuele klachten verminderen, of minder snel zullen ontstaan. De meest voorkomende ongemakken waarom medewerkers deelnemen aan stoelmassage zijn nek-, schouder-, arm- en rug klachten.

Zorg goed voor je personeel en het personeel zorgt goed voor jou.

SPORTMASSAGE

Sportmassage kan preventief gebruikt worden vr een sportactiviteit, maar ook als aanvulling ter bevordering van herstel na een blessure, of vastgelopen/stijve spieren. Diepe massagetechnieken zorgen ervoor dat de uitwisseling van vocht wordt gestimuleerd. Afvalstoffen zoals koolstofdioxide, die tijdens en na de inspanning in de spieren ontstaan, zullen sneller worden afgevoerd. Opname van voedingstoffen verbetert, wat weer bijdraagt aan het herstel en de opbouw van weefsels. Het vergemakkelijkt het rekken van spieren, pezen en fascie en maakt verklevingen los.

Ook zal bij regelmatige massage je lichaam meer witte bloedlichaampjes aanmaken. Zij beschermen je lichaam tegen schadelijk stoffen en ziekteverwekkers.

Daarnaast zorgt massage ook voor het mentale aspect. Het vermindert de aanmaak van o.a. cortisol en adrenaline (stress hormonen). Tijdens de behandeling komen goede stoffen vrij. Endorfine is een natuurlijke pijnstiller en laat je snel beter voelen. Dopamine heeft een positief effect op het zenuwstelsel, Melatonine verbetert de slaap, en Serotonine heeft een positieve invloed op ons welbevinden. Ook Oxytocine (het bekende knuffelhormoon) komt vrij door aanraking en zorgt voor een hogere weerstand tegen stress. Het lichaam komt sneller tot rust en zorgt voor het aanzetten van een zelf herstellend vermogen.

MEDICAL TAPING

Uitgangspunt van Medical Taping is bewegen. Spieractiviteit is namelijk zeer essentieel voor het herstel van de spieren. Deze bijzondere elastische tape wordt met een zodanig techniek in een bepaalde richting van de spier aangelegd dat het de huid als het ware optilt. Er ontstaat een directe pijnverlichting, en het geeft een gevoel van extra ondersteuning. Door deze pijnverlichting is het risico op houdingscompensatie sterk verlaagd. Er is nauwelijks risico op overbelasting van de gezonde spieren. Tevens wordt de toevoer van bloed en de afvoer van afvalstoffen in de betreffende aandoening bevordert. Hierdoor verdrievoudigt het de snelheid van herstel. Bij Medical Taping wordt een tape gebruikt die huidvriendelijk, ventilerend, anti-allergisch en vochtbestendig is. Het is gemaakt van hoogwaardig katoen met 100% acryl lijmlaag. Daarnaast kan Medical taping ook toegepast worden voor mensen met bijvoorbeeld hooikoorts, COPD, littekens, houding gerelateerde klachten, menstruatiepijn, etc.

Contact

Brancheorganisaties

  • NGS: Nederlands Genootschap voor Sportmassage

Opleidingen/registraties

  • Bewegen:
  • 2012 sportmassage NGS
  • 2012 medical taping ATRIA
  • 2014 manuele lymfedrainage ATRIA
  • 2015 zwangerschapsmassage KIOM
  • 2020 voetmassage KIOM
  • 2020 handmassage KIOM