Ithaca training & therapie

Ithaca training & therapie

Mindfulnesstrainingen

In 2006 introduceerde ik de mindfulnesstraining in de regio Den Bosch (met trainthebrain.nl). Mindfulness was nog niet zo bekend. Op dat moment werkte ik meer dan 20 jaar als therapeut in de GGZ en daarnaast had ik vele maanden in meditatie retraites door gebracht. Vanuit die gecombineerde ervaring voelde ik me geïnspireerd om mindfulnesstrainingen te gaan geven.

Sindsdien heb ik aan meer dan 175 groepen een 8 weekse training gegeven. En het blijft me inspireren! Daarom worden alle trainingen nog steeds door mij zelf gegeven, je weet dus wie je trainer is.

Van 2010 tot 2019 verzorgde ik daarnaast individuele trajecten bij mensen met burn-out klachten. Mindfulness was daar steeds onderdeel van omdat het een prachtige tool is om sneller te herstellen en om te leren om niet meer in dezelfde valkuilen te stappen.

Helderheid en eenvoud

In de loop van de jaren heeft de training steeds meer aan helderheid, eenvoud en effectiviteit gewonnen. Ik heb geleerd waar de struikelblokken liggen en hoe ik je op een gemakkelijke manier op weg kan helpen in je mindfulness beoefening. Je mag een nuchtere en goed onderbouwde benadering verwachten.

Op locatie, online of een combinatie van beiden. In een groep of individueel

In onderling overleg bespreken we welke vorm voor jou op dit moment het beste is.

Contact

Brancheorganisaties

  • VMBN: Vereniging Mindfulness Based Trainers Nederland

Opleidingen/registraties

  • Mentale balans:
  • Geregistreerd (categorie 1) bij de VMBN