Leven in het Nu

Leven in het Nu

Ruim 1 miljoen Nederlanders ervaren burn-out klachten en stress op het werk is beroepsziekte nummer 1. Werkstress kan helpen om een goede prestatie te leveren, maar teveel werkstress kan leiden tot allerlei klachten waardoor de kwaliteit van het werk omlaag kan gaan. Dit heeft een negatieve invloed op het welzijn en de gezondheid. Werkdruk ontstaat als er geen balans is tussen factoren die stress opleveren en energie gevende factoren. Door mindfulness kan de balans beter in evenwicht worden gehouden en effectiever worden gewerkt.

Leven in het Nu geeft trainingen mindfulness/mentale fitheid op de werkplek, af te stemmen op de specifieke wensen van een bedrijf of organisatie. De training is gebaseerd op de MBSR-training: Mindfulness Based Stress Reduction. Je leert de beginselen van een bewezen effectieve methode om anders met stress om te gaan en hoe je dit in het professionele leven kunt toepassen. Hierdoor kun je meer ontspannen, en met minder stress en effectiever het werk doen. Je leert om met aandacht te handelen en bewust keuzes te maken.

De 6-weekse (online) training kan worden aangepast c.q. samengevoegd tot een aantal dagdelen. Het voordeel van een in-company training is dat collega’s elkaar kunnen ondersteunen in de beoefening van mindfulness. Het blijkt dat dit tot meer verbinding leidt en de sfeer op de werkplek ten goede komt.

Mindfulness op de werkplek biedt: meer veerkracht en plezier in het werk, meer concentratie en bewust prioriteiten stellen, meer weerbaarheid en vitaliteit, minder werkdrukbeleving en ervaren tijdsdruk, en minder emotionele vermoeidheid.

Leven in het Nu geeft tevens workshops om werknemers te laten kennismaken met mindfulness. Daarnaast verzorgt Leven in het Nu lezingen aan verschillende doelgroepen.

Voor werknemers met stress gerelateerde klachten, zoals ernstige vermoeidheid, burn-out en angstklachten, is er de mogelijkheid om een individuele (online) training te volgen.

Leven in het Nu heeft een E-learning samengesteldĀ  ‘mentale fitheid voor de werknemer’ waarbij zelfstandig een 6-weekse training kan worden doorlopen. Theorie en oefeningen worden afgewisseld met reflectievragen en meerkeuzevragen aan het eind van ieder hoofdstuk.

Daarnaast geeft Leven in het Nu cursussen ‘mentale fitheid aan de professionele- en Wsnp (Wettelijke Schuldsanering Natuurlijke Personen) bewindvoerder, mentor en curator’, welke zijn geaccrediteerd met permanente educatie (PE-punten) door brancheverenigingen BPBI, Horus en Bureau Wsnp.

 

 

 

Contact

Brancheorganisaties

  • VMBN: Vereniging Mindfulness Based Trainers Nederland
  • VVM: Vereniging voor Mindfulness

Opleidingen/registraties

  • Mentale balans:
  • Geregistreerd (categorie 1) bij de VMBN