Marjolein Beek

Marjolein Beek

Ik ben werkzaam als basis Psycholoog en counsellor (ABvC) in mijn praktijk op Amsterdam-IJburg. Ook werk ik als trainer op locatie op het gebied van mindfulness & compassie (cat 1) en binnen bedrijven in transformatieprocessen.

Binnen mijn praktijk bied ik begeleiding en behandeling aan volwassenen en jongeren.
Tijdens de sessies maak ik gebruik van verschillende invalshoeken. Je kan je bij mij aanmelden met uiteenlopende (emotionele) issues waar je kort of al langer tegen aanloopt. Denk hierbij b.v. aan burn-out, twijfel en passiviteit, somberheid, eenzaamheid, rouw, trauma gerelateerde klachten, problemen in de relationele sfeer, opvoedproblemen, fysieke klachten zonder duidelijke medische oorzaak. Ook voor vraagstukken op het gebied van werk, loopbaan, persoonlijke ontwikkeling, motivatie en zingeving of bewustwording kan je bij mij terecht.

Na mijn universitaire studie psychologie en wat omzwervingen in banen in de Human Resource kant van de psychologie, sales en recruitment, kwam toch de persoonlijke begeleiding van mensen weer op mijn pad. Een diepe interesse van wat iemand drijft en de zelf helende vermogens van de mens heeft mijn interesse gewekt. Jarenlang ben ik me met heel veel plezier steeds verder gaan verdiepen en breder gaan ontwikkelen op het gebied van de psychologie in de algehele zin, persoonlijke groei, zingeving en bewustwording. Het belang van een holistische benadering van (psychische) klachten is voor mij steeds helderder geworden. Alles hangt in wezen met elkaar samen en niets staat op zich. Ik kijk graag naar functionering op verschillende lagen: fysiek, emotioneel, mentaal, spiritueel en energetisch niveau. Doordat jouw systeem als een geheel werkt en ook weer als een geheel met andere systemen kan je je voorstellen dat een blokkade of verstoring op een van die lagen automatisch doorwerkt op andere lagen. In samenwerking met jou onderzoeken we datgene waar jij tegen aanloopt en de betekenis ervan. Hierbij hou ik rekening en maak ik ruimte voor alles wat zichtbaar wordt op iedere laag om het proces zo goed mogelijk te dienen. In overleg stellen we een behandelplan op en een verlangen waar naartoe gewerkt kan worden. Hierbij wordt o.a. gebruik gemaakt van tools uit de basis psychologie, systemisch werk, positieve psychologie, oplossingsgerichte therapie, ACT, mindfulness & compassie, lichaamswerk in de vorm van Reiki/healing/reading. Ook geef ik traumabehandeling in de vorm van kortdurende EMDR-sessies.

Wil je een afspraak inplannen of wat meer informatie ontvangen, neem dan contactop: marjoleinbeek@gmail.com. Ik werk waar mogelijk met zo kort mogelijke wachtlijsten. Mijn zorg wordt vanuit de aanvullende verzekering door het meerendeel van de zorgverzekeringen vergoed.

Contact

Brancheorganisaties

  • AvbC: Algemene Beroepsvereniging voor Counselling
  • VVM: Vereniging voor Mindfulness
  • RBCZ: Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg

Opleidingen/registraties

  • Mentale balans:
  • Door AbvC geaccrediteerde opleiding
  • MBCT mindfulness trainer / coach
  • Basis Psycholoog