Mindfulness Praktijk Edith te Hennepe

Mindfulness Praktijk Edith te Hennepe

Vitale en gezonde medewerkers

Werkgevers zien hun medewerkers graag gezond, geïnspireerd en met plezier werken. Daarom is het belangrijk te investeren in professionals die zelfstandig en binnen teams, ook onder hoge druk, goed met elkaar kunnen samenwerken. Mindfulness is daarbij een krachtige schakel.

Mindfulness voor een gezonde organisatie

Een mindfulness­training is een wetenschappelijk bewezen effectieve manier om beter met stress te leren omgaan. Het helpt om meer focus, concentratie en veerkracht op te bouwen. Dat draagt bij aan de gezondheid van de mensen en daarmee aan de gezondheid van de organisatie.

Mijn intentie is, om vanuit wetenschappelijk onderbouwde programma’s, mindfulness praktisch en toegankelijk te maken voor organisaties en hun medewerkers.

Uit onderzoek blijkt dat stress op of over het werk de meest voorkomende beroepsziekte in Nederland is. Ongeveer een derde van het ziekteverzuim wordt veroorzaakt door werkgerelateerde psychische klachten. Reden te meer om hier aandacht aan te geven. Mindfulness is daarvoor zeer geschikt!

Mindfulness op het werk

Mindfulness Praktijk Edith te Hennepe biedt verschillende mogelijkheden voor organisaties om mindfulness op het werk toe te passen. Deze programma’s zijn allemaal ontwikkeld op basis van de wetenschappelijk onderbouwde trainingen.

  • Een incompany training: een mindfulnesstraining op maat voor de professionals van de organisatie.
  • Een workshop mindfulness op het werk.
  • Een lezing over mindfulness.
  • Mindfulness als (onderdeel van) een personeelsuitje.

Voor wie?

  • De incompany training is bedoeld voor organisaties die hun medewerkers willen helpen beter om te gaan met (werk)stress en werkdruk, waardoor ze effectiever, efficiënter en met meer plezier hun taak kunnen uitvoeren.
  • De workshop mindfulness op het werk is een korte, krachtige en inspirerende ervaring en daarmee zeer geschikt als bedrijfsactiviteit of een personeelsuitje.

Het kan heel waardevol en verassend zijn om samen met collega’s te ervaren wat mindfulness voor jezelf, het team en het werk kan betekenen. Mindfulness brengt een moment van bezinning en ontspanning. Dit geeft je nieuwe energie en veerkracht om vanuit een ontspannen houding bewust aandacht te geven aan je werk.

Informatie

Voor meer informatie over mindfulness in organisaties of een van de andere mogelijkheden bij Mindfulness Praktijk Edith te Hennepe, nodig ik je graag uit om contact op te nemen.

 

Contact

Brancheorganisaties

  • VMBN: Vereniging Mindfulness Based Trainers Nederland

Opleidingen/registraties

  • Mentale balans:
  • Geregistreerd (categorie 1) bij de VMBN
  • Onderwijskundige, Universiteit Utrecht