Oostland Massages

Oostland Massages

Bij een sportmassage worden spieren los gemaakt voor meer bewegingsvrijheid, betere doorbloeding en afvoer van afvalstoffen, vocht en opgehoopte melkzuren. Het zorgt voor een snel lichamelijk herstel na fysieke inspanning en ontspanning van verzuurde gebieden. Een massage versterkt het immuunsysteem door toename van witte bloedcellen. Sportmassage kan zowel vóór het sporten als warming-up of na de activiteit ter reducering van spierpijn worden toegepast.

Een ontspanningsmassage helpt lichaam en geest weer in balans te brengen. Het lichaamsbewustzijn wordt door de massage geactiveerd, de aanraking zorgt ervoor dat het hoofd weer verbonden wordt met het lichaam. Men wordt zich bewust van spanningen en beginnende pijntjes in het lijf. Tijdens de massage zullen zowel lichamelijke als mentale vermoeidheid, opgehoopte stress en de daarbij behorende spierspanning afnemen. Tevens wordt de doorstroming van geblokkeerde energie hierdoor gestimuleerd.

Tijdens een massage nemen stress en spanningen af waardoor ontspanning toeneemt. Door het omlaag brengen van de adembeweging wordt het parasympatisch zenuwstelsel geactiveerd, dit zorgt voor rust. Een massage zorgt ervoor dat het cortisol gehalte daalt en stimuleert de aanmaak van het hormoon serotonine, wat door het lichaam wordt omgezet in het hormoon melatonine. Dit natuurlijke hormoon wordt ook wel het slaaphormoon genoemd. Gecombineerd met een warme massagetafel, rustgevende muziek, geurende en warme oliën maakt dit een ultieme omstandigheid ter bevordering van een goede nachtrust.

Stoelmassages op het werk kunnen worden ingezet als preventief middel tegen ziekteverzuim. Door de vaak statische houding waarin men zit, ontstaan er blokkades in de energiebanen.
Een stoelmassage zorgt voor het behoud van een goede gezondheid en kan allerlei ziektes en kwalen helpen voorkomen. Klachten zoals hoofpijn, stijve schouders en nekspieren, spanning in de rugspieren worden aangepakt.
Voordelen van stoelmassage zijn o.a.;
– Zeer effectief: ontspannend, verfrissend, vitaliserend en verbindend. En dat binnen 20 minuten!
– Kleding kan aanblijven
– Doordat de energie meer gaat stromen weer fris en vitaal aan het werk
– Stoelmassage is een erkende ARBO voorziening waardoor fiscaal aantrekkelijk, valt onder de werkkostenregeling
– Goed werkgeverschap; de werknemer voelt zich gewaardeerd > toename motivatie en productiviteit

Contact

Brancheorganisaties

  • NGS: Nederlands Genootschap voor Sportmassage

Opleidingen/registraties

  • Mentale balans:
  • Door NGS geaccrediteerde scholing