Rookvrij en Fitter

Rookvrij en Fitter

Rookvrij en Fitter voor bedrijven en werkgevers
Rookvrij en Fitter is een innovatief stoppen-met-roken programma dat wordt vergoed door de zorgverzekeraar, zonder dat het eigen risico wordt aangetast. Rookvrij en Fitter zet beweging en een gezonde leefstijl in om mensen die roken voor altijd van de sigaret af te helpen. Naast dat deelnemers stoppen met roken, leren zij hun leefstijl in positieve zin te veranderen waardoor ze zich ook fitter zullen voelen. Middels een intensief traject van 4-8 weken, met nazorg tot een jaar, worden deelnemers begeleid naar een rookvrij leven. Ook het gebruik van nicotinevervangende middelen wordt vergoed door de zorgverzekeraar. 

Bijna 15% van de Nederlandse bevolking rookt dagelijks, en dit heeft aanzienlijke gevolgen voor bedrijven. Een rokende werknemer kost een bedrijf gemiddeld €5.200 per jaar, grotendeels te wijten aan een verhoogd ziekteverzuim van bijna 2,5%. Daarnaast betekent dertig minuten rookpauze per werkdag dat er jaarlijks 120 uur wordt besteed aan roken, wat overeenkomt met 3 volledige werkweken.

Het ondersteunen van werknemers bij het stoppen met roken biedt talloze voordelen, waaronder verhoogde productiviteit, een gezondere en fittere werknemer, betere slaapkwaliteit en een rookvrije werkomgeving. Het is dan ook van groot belang om werknemers te helpen bij het stoppen met roken. Gelukkig biedt het Rookvrij en Fitter programma een effectieve oplossing om dit te realiseren.

Rookvrij en Fitter werkt uitsluitend met professionele geaccrediteerde stoppen-met-roken coaches die staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister. Het programma wordt aangeboden in de vorm van groepsbegeleiding op locatie, zowel als individueel op locatie en online, zo is er voor iedereen een vorm van begeleiding die passend is. Het programma wordt landelijk aangeboden door bijna 70 coaches, actief in alle 12 provincies in Nederland.

Contact

Opleidingen/registraties

  • Roken:
  • Registratie in het kwaliteitsregister stoppen met roken (KABIZ)
  • Door KABIZ erkende SMR opleiding