Teamdag2.0

Teamdag2.0

Als (HR) manager of leidinggevende van een team wat op afstand samenwerkt, wil je de juiste keuzes maken in tools, huisvesting en afspraken. Om de productiviteit en het welzijn van de medewerkers niet te laten afhangen van wáár iedereen werkt.

Toch is de samenwerking soms niet effectief en is het team niet erg op elkaar ingespeeld. Er wordt een afstand ervaren waar het gaat om zich een ‘team voelen’/verbonden zijn. Het is lastig om verandering in gang te zetten, omdat er veel op het team afkomt. Dit heeft invloed op het werkplezier: bijna de helft van werknemers die vertrekken zegt dat slechte samenwerking een grote factor was (bron: Mural Collab Trends Report).

De route naar verbinding

Verbinding, zelfs al werken jullie vaak thuis, is dus cruciaal. Om hybride werken te laten slagen, staat de mens centraal. Weloverwogen bepalen wanneer, waar en hoe we contact hebben, de juiste tools op de juiste manier gebruiken en oprechte aandacht hebben voor de samenwerking en het ‘teamgevoel’. Dan zijn medewerkers namelijk productief en voelen ze zich goed én betrokken.

Kies je dan voor een heidag om zaken concreet te maken, met het risico dat je niet tegemoet komt aan de complexe dynamiek in het team? Een training of teamtraject om aan de communicatie te werken, wat een flinke investering vraagt qua budget én tijd? Of toch maar wat vaker een borrel plannen?

Eigen talent inzetten voor de toekomst van het team

Zullen we dit anders doen? ‘Hybride werken 2.0’ vraagt om ‘Teamdag2.0’. Laten we voor een dag met het team bij elkaar niet langer kiezen tussen ontwikkeling óf afstemming óf plezier. Het is nodig om deze elementen te combineren, want verbinden op afstand is wezenlijk anders dan verbinden op kantoor.

Hoe zou het zijn als je in een dag stappen kunt zetten om medewerkers te laten ervaren deel te zijn van iets, gezien en gewaardeerd te worden? Zulke heldere afspraken te hebben, dat het niet meer uitmaakt waar en wanneer iedereen werkt?

Door autonomie te bieden en actief de inbreng van teamleden te vragen, wordt de betrokkenheid groter. Tijdens Teamdag2.0 krijgen jullie de middelen om ook ná deze dag buiten de kaders te denken als het gaat om ontwikkeling van het team, inzet van technologie en goede samenwerking. Hoe? Door de talenten van het team in te zetten om na deze dag vol inspiratie het zélf op te pakken.

Teamdag2.0

Teamdag2.0 is uniek omdat het de scheiding tussen inhoud en plezier opheft. Plezier maakt leren leuker en lastige zaken bespreken luchtiger. Tegelijkertijd draagt de inhoudelijke twist van die gedeelde ervaring meer bij aan verbinding dan weer een potje bowlen met zijn allen.

Voor elk team is er een passende activiteit: van brainstormen met Lego tot een Special Forces missie. Dit alles in combinatie met interactieve werkvormen, oog voor ieders talent, lekker eten en drinken, mooie locaties én een pakket met benodigdheden om de bedachte acties echt concreet te maken.

Zo regel je jullie teamdag:

  • Bekijk de menukaart: welke activiteiten passen bij het team? Wat is de belangrijkste uitdaging of ontwikkeling om nu op te pakken?
  • Plan een kort gesprek in voor een programma op maat:

Contact

Opleidingen/registraties

  • Mentale balans:
  • Door NBPO erkende opleiding tot Professional Organizer
  • Lean Green Belt (Lean Instituut @ Verbeeten)
  • Safety-II (MediRisk)