The North Sports Performance

The North Sports Performance

IN CORPERATE FIT

Het unieke programma wat vitaliteit tot actie brengt en duurzaam laat leven voor uw bedrijf!

Achtergrondinformatie

Als fysiotherapeut heb ik actief bijgedragen aan gezondheidschecks voor verschillende bedrijven, waarbij we advies gaven over ergonomisch werken. Helaas merkte ik vaak dat de workshops langdradig waren en de implementatie in de praktijk beperkt bleef. Ondanks de uitgebreide checks ontbrak het vaak aan meetbare resultaten. Steeds weer stelde ik mezelf dezelfde vraag: waarom kan dit niet op een boeiendere en effectievere manier voor zowel de medewerkers als het bedrijf?

Dat wat het moment dat ik besloot om een hands-on aanpak te creëren en deze aanpak ook meetbaar te maken. Dit programma is specifiek ontwikkeld voor bedrijven die daadwerkelijk resultaat willen zien, met de focus op het welzijn van hun medewerkers. We streven ernaar om gezondheid op de werkvloer niet alleen effectiever maar ook plezieriger te maken. Hoe kun je ervoor zorgen dat het zich niet beperkt tot cijfers op papier, maar echt tot leven komt in het bedrijf?

Dit programma nodigt je uit om op een boeiende en effectieve manier met gezondheid aan de slag te gaan, wat niet alleen goed is voor individuen maar ook voor het team als geheel. Ik hoop dat ons programma mensen zal inspireren en dat we samen kunnen werken aan tastbare resultaten voor een vitale en prettige werkplek!

Waarom ben je dit gestart

Het initiatief werd geboren uit een helder doel: vitaliteit tot leven brengen met een mensgerichte aanpak en meetbare resultaten voor bedrijven. Met ons team geloven we dat intrinsieke motivatie, het bieden van ervaringen en het plezierig maken van sport en vitaliteit de sleutels zijn tot succes, in plaats van het te zien als een verplichting. Onze aanpak omvat het combineren van kennis met unieke activiteiten, variërend van workshops, challenges, en events.

Wat ons onderscheidt, zijn de hands-on evenementen die we organiseren. Door iets unieks te creëren op basis van de wensen van deelnemers en dit te verbinden met de cijfers over vitaliteit binnen het bedrijf, combineren we het beste van beide werelden. Of het nu gaat om bijzondere teamactiviteiten of het integreren van vitaliteit in de dagelijkse gang van zaken, ons doel is om mensen daadwerkelijk in beweging te krijgen en tegelijkertijd een plezierige ervaring te bieden. We gaan er simpelweg iets leuks van maken, en dat is wat ons drijft. Samen streven we naar een unieke synergie tussen welzijn, plezier en meetbare resultaten, omdat wij geloven dat dit de ideale combinatie is voor een vitale en dynamische werkomgeving.

Wat maakt ons uniek

Ons unieke aspect ligt in onze benadering om mensen daadwerkelijk te laten ervaren wat vitaliteit betekend. We zoeken samen naar evenementen waar mensen enthousiast van worden en tonen vervolgens aan welke positieve resultaten dit oplevert voor het bedrijf. Zoals het verminderen van verzuimd, werkstress, het verbeteren van werk plezier of het team gevoel verbeteren. Onze kracht ligt in het vermogen om vitaliteit op het gebied van beweging, mentale gezondheid en voeding in kaart te brengen en het bedrijf en dit van concept tot uitvoering te integreren.

Samengevat:

 • Inzicht in vitaliteit op het gebeid van beweging, mentaal welzijn en voeding
 • Niet alleen te adviseren maar ondersteunen bij de uitvoering van start tot finish
 • Tastbare, positieve veranderingen te bewerkstelligen die meetbaar zijn voor het welzijn van het bedrijf en haar medewerkers.

Onze toegevoegde waarde:

 1. Inzicht door onze gesprekken en verdiepende vragenlijst verwerkt in een duidelijk rapport met gerichte actiepunten:

Wij bieden diepgaand inzicht door middel van een verdiepende vragenlijst. Dit resulteert in een helder rapport met specifieke actiepunten die aansluiten op de behoeften en uitdagingen van het bedrijf. Dit rapport fungeert als de basis voor een op maat gemaakt vitaliteitsprogramma.

 1. We zetten samen de actiepunten om in activiteiten:

Samen met het bedrijf vertalen we de geïdentificeerde actiepunten naar praktische en boeiende activiteiten. Of het nu gaat om teambuilding-evenementen, gezondheidsworkshops of andere stimulerende initiatieven, wij helpen bij de uitvoering om een positieve impact te realiseren.

 1. We maken het impact en het resultaat van het programma samen zichtbaar:

Ons doel is om tastbare resultaten te behalen. We volgen de voortgang nauwlettend en presenteren samen met het bedrijf de impact en resultaten van het programma. Dit maakt niet alleen de succesverhalen zichtbaar, maar biedt ook de mogelijkheid om continue verbeteringen aan te brengen.

 1. Bij voldoende inzet kunnen we het bedrijf hiervoor een erkenning toereiken om het predicaat Vitaal bedrijf op te voeren:

Voor bedrijven die zich actief inzetten, bieden wij de mogelijkheid om erkend te worden als Vitaal bedrijf, een onderscheiding van het ministerie van Volksgezondheid en Sport. Dit is een tastbare erkenning van de toewijding aan de gezondheid en het welzijn van de medewerkers.

 1. We doen dit voor een vast bedrag zodat je nooit voor verrassingen komt te staan: Transparantie staat bij ons hoog in het vaandel. We hanteren een vast bedrag voor onze diensten, zodat bedrijven duidelijkheid hebben over de kosten en niet voor onverwachte verrassingen komen te staan. Dit bevordert een open en eerlijke samenwerking.

Hoe ziet ons programma eruit

Stap 1: Doelstelling en aanpak bepalen

In deze eerste stap gaan we in gesprek met het bedrijf en/of enkele medewerkers. Samen formuleren we een duidelijke doelstelling voor het programma. We bespreken het beschikbare budget en presenteren vervolgens een voorstel met opties die het beste aansluiten bij de doelstellingen en wensen. Indien nodig adviseren we over mogelijke subsidies om de kosten te verminderen.

Stap 2: Inzicht en rapportage

We maken de huidige stand van zaken inzichtelijk door middel van onze vragenlijst en een gedetailleerd rapport. De resultaten worden besproken met de betrokkenen, waardoor we een helder beeld krijgen van de specifieke behoeften en uitdagingen van het bedrijf.

Stap 3: Op maat gemaakt programma

Samen met het bedrijf stellen we een programma van activiteiten op, afgestemd op de doelstellingen en de resultaten van de gerichte vragen. Dit zorgt ervoor dat de activiteiten naadloos aansluiten bij de behoeften van de medewerkers en bijdragen aan het bereiken van de gestelde doelen.

Stap 4: Organisatie en tussentijdse evaluatie

We organiseren de activiteiten naar wens, met als doel zoveel mogelijk medewerkers binnen het bedrijf te bereiken. Tussentijds rapporteren we over de voortgang en bespreken we eventuele aanpassingen om de beoogde resultaten zo effectief mogelijk te behalen.

Stap 5: Evaluatie en duurzame ondersteuning

Samen evalueren we het behaalde resultaat en bekijken we bij succes de mogelijkheden voor een vervolg. Ons doel is om een blijvende ondersteuning te bieden, waardoor een positieve samenwerking ontstaat voor de medewerkers en het bedrijf duurzaam kan profiteren van de behaalde effecten.

Wat zijn de mogelijkheden

Er zijn drie verschillende opties om uit te kiezen voor een geschikt programma voor bijna elk budget en wensen.

Optie 1: 12 Weken programma

Ga gedurende 12 weken intensief aan de slag met een specifiek onderwerp, zoals beweging, mentaal welzijn of voeding. Samen maken we het gekozen onderwerp inzichtelijk en stellen we een gericht plan op. Om de week voeren we activiteiten uit die aansluiten bij het gekozen thema.

Samengevat:

 • Aan de slag met een onderwerp/thema
 • Duidelijke doelstelling en meetbaar resultaat achteraf
 • Om de week een activiteit

 

Optie 2: 24 Weken Programma met ondersteuning

Kies voor een 24 weken durend programma waarin gewenste onderwerpen aan bod komen. Om de drie weken organiseren we activiteiten en bieden tussentijdse ondersteuning in de vorm van advies om het programma optimaal te implementeren op de werkvloer. Na de eerste periode van 12 weken geven we duidelijk de voortgang weer.

Samengevat:

 • Aan de slag met twee onderwerpen/thema’s
 • Duidelijk plan met doelstelling en meetbaar resultaat achteraf
 • Implantatie advies gedurende het traject over twee onderwerpen
 • Elke 3 weken een activiteit
 • Evaluatie achteraf en tussentijds

 

Optie 3: Jaarlijkse ondersteuning in alle gezondheidsonderwerpen

Voor een uitgebreide aanpak bieden we ondersteuning gedurende een jaar op alle gezondheidsonderwerpen. Maandelijks organiseren we inspirerende activiteiten en adviseren we hoe de verkregen inzichten het beste geïmplementeerd kunnen worden. Na elk kwartaal presenteren we duidelijk de behaalde resultaten en bespreken deze samen met de betrokkenen. Gedurende het jaar zijn we bereikbaar voor alle vragen om samen een optimaal resultaat te behalen. Na een jaar kan u in aanmerking komen voor de erkenning van een vitaal bedrijf.

Samengevat:

 • Aan de slag met de gewenste onderwerpen
 • Duidelijk plan met o.a. doelstelling, overzichtelijke acties en inzicht in het resultaat het hele jaar door
 • Implementatie advies over de gewenste onderwerpen
 • Beschikbaar voor advies en vragen medewerkers op het gebied van gezondheid
 • Elke maand een activiteit
 • Elke maand een advies om te integreren
 • 4x per jaar een tussen tijdens evaluatie
 • Aan het einde van het jaar een duidelijk overzicht van het resultaat
 • Mogelijkheid tot erkenning van Vitaal bedrijf via het Miniserie van Volksgezondheid

Onze eerdere samenwerkingen

Bij TNSP hebben we het genoegen gehad om samen te werken met een aantal fantastische bedrijven waaronder het supergave Motorstore Warehouse, het culinaire Pernikkel, de sportieve TrainMore (Urban gym group), de innovatieve IBM en het vertrouwde Ahold Delhaize.

Maaike van der Maar, eigenaar van Pernikkel, deelt haar enthousiasme:

“Ons team bij Pernikkel is altijd op zoek naar leuke activiteiten. Het behouden van de fitheid van ons personeel op een duurzame manier staat hoog op ons lijstje. Samenwerken met TNSP sluit perfect aan bij onze bedrijfswaarden. TNSP biedt niet alleen inzichten en ondersteuning, maar ook het hele jaar door leuke activiteiten. We merken duidelijk het verschil in de ervaring van werkstress en werkplezier bij onze medewerkers. We zijn bereid te investeren in ons personeel en dat krijg je dubbel terug”

 – Maaike van der Maar, Eigenaar Pernikkel.

Maak nu een afspraak voor een persoonlijk gesprek

Let op: De kosten van deze programma’s zijn afhankelijk van de gewenste activiteiten, de omvang van de organisatie en de beschikbaarheid van subsidies. We bespreken graag de specifieke behoeften en mogelijkheden van het bedrijf om een passend voorstel te doen.

Contact

Brancheorganisaties

 • KNGF

Opleidingen/registraties

 • Bewegen:
 • BIG registratie fysiotherapeut
 • MBO Sport & Bewegen
 • HBO (C)ALO
 • Fitness trainer A – B
 • Gezondheidswetenschappen
 • Voeding:
 • HBO opleiding diëtist
 • Bachelor Voeding en Diëtetiek
 • Minor sport voeding diëtetiek
 • Mentale balans:
 • Bachelor Psychologie (Universiteit Groningen)
 • Minor Psychotherapie en Sport (Hanze Hogeschool)