Van Rossum Training en Coaching

Van Rossum Training en Coaching

Stress is een mooi mechanisme van je lijf en zou kort moeten duren. Maar heb je er last van? Dan is je belasting groter dan je belastbaarheid. Wanneer je te lang hieraan blootgesteld wordt en je hebt weinig herstelperioden, kan dat leiden tot overspannenheid. Je ervaart lichamelijk en geestelijke vermoeidheid. Misschien voel je je gespannen, emotioneel, slaap je slecht en misschien ben je wat prikkelbaar. Burn-out gaat vaak nog een stapje verder. Je hebt jarenlang roofbouw gepleegd zonder dat je je daar misschien van bewust bent. Daarom kan coaching een waardevolle manier zijn om weer te herstellen. Eerst lichamelijk, dan mentaal.

Waarschijnlijk voel je zelf heel goed aan dat je over je grenzen bent gegaan en dan maakt het hokje niet zo veel uit. Al met al wil je namelijk geholpen worden. En bij iedereen manifesteren de klachten zich anders. Er is geen standaard! Herken je een van de volgende symptomen? Dan is gerichte coaching op mentale veerkracht, talenten en stressmanagement erg waardevol.

 • Emotionele en lichamelijke uitputting.
 • Je hebt het gevoel dat je niet meer kan wat je vroeger wel kon.
 • Je sociale, maatschappelijk en professioneel functioneren gaan achteruit.
 • Vergeetachtigheid, concentratieverlies, besluiteloos.
 • Machteloos.
 • Piekeren, angstig.
 • Teveel betrokken – bij alles.

Coaching op veerkracht

“Even” van je klachten af komen, zit er helaas niet in. Want vaak ben je al lange tijd niet meer in balans. Al met al vraagt het tijd, aandacht en een intensieve aanpak. Ik ben er zelf ook door heen gegaan. Door deze ervaring en die van coachees weet ik hoe moeilijk het kan zijn om door deze fase van je leven te gaan. Daarom begeleid ik je met coaching graag naar vitaliteit en vooral perspectief!

Ik werk volgens de CSR methode. Daar ben ik ook in geschoold en aangesloten als partner. Hierbij is de focus eerst op lichamelijk herstel. Pas later op mentaal herstel. Daarom start het traject met een CSR Vragenlijst Stressklachten.  Deze inventariseert stressklachten, herstelbehoefte, vermoeidheid en cognitief functioneren. Vervolgens is de coaching opgebouwd uit 3 fasen en bestaat uit verschillende interventies:

 1. Fysiek herstel
 2. Zelfmanagement & Vitaliteit
 3. Opbouw conditie & Reintegratie

Roept dit herkenning op? Bij jezelf of misschien bij een medewerker, vriend of collega? Neem vrijblijvend contact op als je eens wilt sparren of oriënteren of wij iets voor elkaar kunnen betekenen. Je staat er niet alleen voor.

Contact

Brancheorganisaties

 • NOBCO: Nederlandse Orde van Beroeps Coaches

Opleidingen/registraties

 • Mentale balans:
 • Door NOBCO geaccrediteerde opleiding