Visiom

Visiom

Visiom richt zich met training en coaching specifiek op organisaties uit gezondheidszorg en welzijn. Professionals die daar werken, kunnen dubbele opbrengsten halen: ze krijgen meer grip op hun eigen vitaliteit én worden vaardiger in de toepassing van leefstijlcoaching en Positieve Gezondheid binnen hun werk. We starten waar de energie zit, maar het een versterkt altijd het ander.

Wij zijn sinds 2004 gespecialiseerd in leefstijlcoaching en Positieve Gezondheid en hebben veel ervaring en inzicht om op terug te vallen. Ons landelijke team bestaat uit ca. 30 kwaliteitsgeregistreerde leefstijlcoaches en ca. 20 trainers/docenten die hun sporen hebben verdiend binnen het vakgebied. We weten dat een organisatie vaak een concreet en praktisch startpunt heeft, zoals de wens om een workshop of een vitaliteitsdag te organiseren, of de behoefte om één team of leidinggevende te helpen die aanloopt tegen een vitaliteitsvraagstuk. Daar sluiten we bij aan, maar we denken ook mee hoe er een duurzaam resultaat bereikt kan worden.

Een voorbeeld is het ‘Beter worden in de zorg’ Boostprogramma, dat ook ‘klein’ gestart kan worden voor een team of met een beperkt budget. Medewerkers worden geïnteresseerd om hun eigen doelen/drijfveren te benoemen en daaraan te gaan werken. Bestaande en/of nieuwe interventies kunnen aan het programma worden gekoppeld op het gebied van bewegen, sporten of actief leven. In de meeste gevallen zal de medewerker zijn eigen (register) leefstijlcoach krijgen die hem een steuntje in de rug geeft. Door de persoonsgerichte aanpak en de aansluiting bij de mogelijkheden binnen de organisatie/werkomgeving kan iedereen concrete stappen zetten en zinvolle resultaten boeken.

Onze omschrijving van leefstijlcoaching of vitaliteitscoaching is: mensen helpen om hun dag zo in te richten, dat ze ontspannen bij hun bed kunnen belanden en weer met energie op kunnen staan. Daarbij horen thema’s als omgaan met stress, energiemanagement, voeding, bewegen en slaap. Maar ook het vermogen om goede keuzes te maken en balans te bewaren. We hebben goed doordachte programma’s klaarliggen en kunnen die aanpassen aan de behoeftes die er leven.

Contact

Brancheorganisaties

  • BLCN: Beroepsverengiging Leefstijl Coaches Nederland

Opleidingen/registraties

  • Bewegen:
  • Door BLCN geaccrediteerde opleiding
  • Roken:
  • Door KABIZ erkende SMR opleiding
  • Voeding:
  • Door BLCN geaccrediteerde opleiding
  • Mentale balans:
  • Door BLCN geaccrediteerde opleiding