Vitaal & jij

Vitaal & jij

Vitaal&jij is actief op het gebied van preventie: gezonde leefstijl.

Dit doet Vitaal & jij m.b.v. een aantal programma’s door Vitaal & jij opgezet/ontwikkeld:

 1. ¬†Vitaliteitsprogramma’s voor werkgevers

  In de vitaliteitsprogramma’s voor werkgevers komt alles wat hoort bij Body, Food & Mind aan bod. Laagdrempelig¬† & Fun! Dat zijn belangrijke aspecten uit het programma.
  In dit programma van Vitaal&jij wordt gewerkt met een groep ambassadeurs. Dit zijn medewerkers van het bedrijf. Samen met deze groep gaan we op een leuke en interactieve manier aan de slag met een vitale jaarkalender op maat! Eentje die past bij de organisatie en de mensen. De events gaan van online nieuwsbrieven tot het organiseren van een triatlon en van individuele begeleiding tot en met een workshop over mentale vitaliteit of gezonde voeding. Of wat te denken van topsporters op de werkvloer? Het kan allemaal in de vitaliteitsprogramma’s van Vitaal&jij!

 2. Voedingseducatie voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs

  Vitaal&jij heeft een activiteitenprogramma¬† ontwikkeld waarin gezonde voeding centraal staat. Leuk leren, learning by doing. Dit programma heet ENERGIE – Lekker gezond! Met behulp van diverse beweegspellen leren kinderen meer over gezonde voeding: algemeen maar ook kan worden ingezoomd op thema’s zoals gezond snacken en trakteren, dranken, etc. Met dit programma sluit Vitaal&jij aan op oa gymlessen op basisscholen maar ook bij de activiteiten van oa Sportservice Apeldoorn.
  Naast het programma ENERGIE – Lekker gezond! wordt vanuit Vitaal&jij voedingseducatie gegeven door middel van gastlessen op scholen. Het liefst in de vorm van een projectweek, zodat kinderen na de lessen ook echt zelf met de geleerde kennis aan de slag gaan. De lessen varieren van een ware smaakmissie tot aan lessen waarin enkele losse onderwerpen worden besproken. Altijd interactief, want leuk leren is belangrijk!

 3. Partner Lokaal Preventieakkoord

  Ook is Vitaal&jij partner van het Lokaal Preventieakkoord in Apeldoorn. Binnen de Gemeente Apeldoorn is Vitaal&jij actief in diverse lokale programma’s. Dit in samenwerking met organisaties zoals Stimenz en de GGD.Missie van Vitaal&jij is om zoveel mogelijk mensen op een laagdrempelige en leuke manier te inspireren en stap voor stap te helpen naar de meest vitale versie van zichzelf.
  Duurzame gedragsverandering door bewustzijn & kennis te vergroten en dit vooral SAMEN te doen.

Contact

Brancheorganisaties

 • BGN: Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland
 • NL Actief

Opleidingen/registraties

 • Voeding:
 • Door BGN geaccrediteerde opleiding gewichtsconsulent