Vital2Work

Vital2Work

Op een leuke interactieve manier aan de slag met beweegoefeningen voor thuis, op en rondom kantoor, voor achter je bureau of met andere materialen die thuis en op werk beschikbaar zijn!

Langdurig in dezelfde houding zitten kan op termijn klachten geven aan het beweegapparaat, denk aan bijvoorbeeld rug- en/of schouderklachten. Het is wetenschappelijk bewezen dat een inactieve houding en zit gedrag gezondheidsrisico’s met zich meebrengt en kans op vroegtijdig overlijden vergroot. Wij brengen daar verandering in door onze thuis, kantoorbaan of werkplek zo vitaal mogelijk te kunnen uitoefenen!

Ga jij samen met de medewerkers de uitdaging aan om thuis- en kantoorfit te worden?

Wilt u uw medewerkers op leuke en luchtige manier meer bewust maken en kennis meegeven rondom het onderwerp Alcohol ? Dan is deze workshop voor uw organisatie geschikt!

Tegenwoordig zien we de trend dat mensen bewuster worden omtrent alcohol en de (negatieve) effecten ervan, daarnaast is er ook steeds meer aandacht voor een gezonde leefstijl. Tijdens deze workshop gaan we op een leuke en luchtige manier gezamenlijk aan de slag omtrent het thema alcohol.

Eerst gaan we de kennis van de deelnemers opfrissen en gaan we in op de onderwerpen:

Alcohol in het algemeen
Alcohol & Gezondheid
Alcohol & Verkeer
Eventueel nog specifieke invulling vanuit de organisatie

Individuele vitaliteitscoaching

De begeleiding op het gebied van voeding wordt verzorgd door een kwaliteitsgeregistreerde bedrijfsdiëtist. Dat maakt Vital2Work uniek! Het advies dat de medewerker krijgt is wetenschappelijk onderbouwd en dit advies wordt vervolgens door de bedrijfsdiëtist toegelicht. Vervolgens starten we met een vervolgtraject waarbij de medewerker maandelijks terugkomt om de voortgang te bespreken en verder te coachen naar een gezonde leefstijl. Stapsgewijs wordt de begeleiding afgebouwd totdat de medewerker zelfstandig verder kan. De medewerker zal gestimuleerd worden voor een duurzame leefstijlverandering en eigen regie te pakken.

Workshops

Tijdens de voedingsworkshops vergroten en creëren onze bedrijfsdiëtisten op een interactieve manier de kennis en bewustwording van uw medewerkers. Ze krijgen hierbij praktische tips en tools mee op het gebied van (gezonde) voeding, waarmee ze direct aan de slag kunnen. Ook kunnen wij de workshop op uw organisatie afstemmen. Onze eerste stap is altijd om te bekijken waar de behoefte binnen de organisatie ligt!

Onderwerpen workshops waaruit u kan kiezen:

Workshop Gezonde Voeding
Workshop Gezonde Voeding en onregelmatige diensten
Workshop Supermarktsafari
Workshop Feiten & Fabels
Workshop Verantwoord afvallen
Workshop Healthy Meals
Workshop Voeding op maat

We krijgen allemaal te maken met stress, zowel op werk als in privésituaties. We zijn soms niet eens bewust van de hoeveelheid stress die wij ervaren en leven we gerust op hetzelfde tempo door met overspannenheid, depressie of burn-out tot gevolg. Zover wil je het als organisatie natuurlijk niet laten komen!

We gaan meten het stressniveau van medewerkers, we gaan met diverse ontspanningsoefeningen aan de slag en geven we praktische handvatten mee om ongezonde stress te verminderen en terugval te voorkomen.

Wij bieden de volgende workshops Stress & Relax aan:

– Stress & Relax
– Werk-Privébalans
– Get your mindfit
– Get your focus & energy

Individueel traject gericht op Stress & Relax

De medewerker gaat met een vitaliteitscoach aan de slag om stress te verminderen en te zorgen voor meer ontspanning. Tijdens dit traject wordt er een individueel behandelplan opgesteld. Er wordt stilgestaan bij de motivatie, kennis en welke factoren leiden tot stress bij de medewerker. Vervolgens gaat de medewerker met een persoonlijk plan aan de slag en zullen er vervolgconsulten plaatsvinden om ongezonde stress minder impact op het welbevinden van de medewerker te laten hebben.

Workshop Slaap

Een goede nachtrust en slaap maakt medewerkers vitaler, ze worden minder snel ziek en zorgt ervoor dat we gedurende dag beter kunnen presteren en productiever zijn. Een slechte slaap kan juist voor tegenovergestelde effecten zorgen. Een kwalitatief goede slaap is onmisbaar om je vitaal te voelen!

Tijdens deze workshop krijgen de deelnemers meer kennis en inzicht welke factoren bijdragen aan een kwalitatief goede slaap. Daarnaast krijgen ze praktische tips mee die direct toepasbaar zijn in het dagelijkse leven. De workshops zijn informatief en interactief. Ook hebben we een speciale workshop slaap voor medewerkers die werkzaam zijn in onregelmatige- en ploegendiensten.

We gaan in op de onderwerpen:

Direct toepasbare tips voor een betere slaap
Voorkomen en verminderen van slaapproblemen
Meer kennis en inzicht over het effect van slapen op de gezondheid

Individueel traject

De medewerker gaat individueel met een vitaliteitscoach aan de slag om te zorgen voor een betere en kwalitatieve slaap en nachtrust. Tijdens dit traject wordt er een individueel behandelplan opgesteld. Er wordt stilgestaan bij de motivatie, kennis en welke factoren leiden tot slecht slapen bij de medewerker. Vervolgens gaat de medewerker met een persoonlijk plan aan de slag en zullen er vervolgconsulten plaatsvinden. Er wordt gestreefd naar duurzame leefstijlverandering en eigen regie.

Contact

Brancheorganisaties

 • BLCN: Beroepsverengiging Leefstijl Coaches Nederland
 • KABIZ: Kwaliteitsregistratie en Accreditatie Beroepsbeoefenaren in de Zorg
 • NVD: Nederlandse Vereniging van Diëtisten

Opleidingen/registraties

 • Bewegen:
 • Door BLCN geaccrediteerde opleiding
 • Post hbo leefstijlcoaching (geaccrediteerd door Kwaliteitsregister paramedici)
 • Voeding:
 • HBO opleiding diëtist
 • Bachelor Voeding en Diëtetiek
 • Mentale balans:
 • Door BLCN geaccrediteerde opleiding
 • Post hbo leefstijlcoaching (geaccrediteerd kwaliteitsregister paramedici)