ZoMindful

ZoMindful

ZoMindful is dé Mindfulness expert in regio Amsterdam! Maar ook buiten de regio zijn wij actief met een breed trainings- en opleidingsaanbod. Zo verzorgen wij de wetenschappelijk bewezen 8-weekse mindfulness MBSR training, de Mindfulness Verdiepen & Mindful Communiceren training (MVMC) en mindfulness weekenden. Trainingen en weekenden die werknemers en werkgevers kunnen helpen bij het verminderen van stress, het verhogen van persoonlijke effectiviteit en welzijn. Daarnaast verzorgen wij geaccrediteerde nascholing voor mindfulness trainers en andere professionals die met mensen werken en hun mindfulness vaardigheden en ervaring willen verdiepen. 


Mindfulness Training MBSR

Ben je vaker in gedachten verzonken dan je lief is en ervaar je stress op het werk of in het dagelijks leven? Of ben je langer van slag dan je wilt als je iets vervelends ervaart? Zou je graag meer willen genieten in het hier en nu en meer creativiteit willen ervaren.  

Tijdens de 8-weekse mindfulness training MBSR leer je de vaardigheid mindfulness eigen te maken en krijg je praktische tools in handen om in het dagelijks leven;

  • Minder stress te ervaren
  • Minder te piekeren
  • Beter te slapen en effectiever werken
  • Meer genieten in het hier en nu
  • Creatiever te zijn
  • Minder last van angst en (chronische) pijn
  • Een burn-out voorkomen of ervan herstellen

Effecten training
Na afloop van deze training bezit je de vaardigheid om mindfulness toe te passen in je dagelijks werk en privéleven. Je werkt met meer focus en weet daarbij beter je grenzen te bewaken en te beoordelen wat nodig is in bepaalde situaties. Je piekert minder en bent meer aanwezig in het hier en nu. Dat maakt dat je ook meer geniet van activiteiten, alledaagse dingen en de mensen om je heen. Je grondhouding is kalmer, je ervaart zelfvertrouwen en innerlijke wijsheid.

Doelgroep
Iedereen die wil onderzoeken hoe je vanuit meer ontspanning, rust en balans aanwezig kunnen zijn, zowel tijdens het werk als privé. De groepen bestaat uit 10 a 12 deelnemers.

Aanpak
Tijdens 8 wekelijkse bijeenkomsten van elk 2 uur leer je de vaardigheid eigen maken. Daarnaast krijg je een werkboek, waarin na elke bijeenkomst de essentie van de bijeenkomst nog eens herhaalt wordt. Ook krijg je audiobestanden om thuis met de meditatie oefeningen aan de slag te gaan. Je kan daarbij altijd kiezen tussen een korte en een lange meditatie.

Gedurende de training kun je meditatie-oefeningen, lichaamsgerichte oefening en educatie verwachten. Je leert verschillende technieken die er allemaal op gericht zijn de aandacht te richten en je meer in contact te brengen met je adem en lichaam, zonder oordeel. Elke week behandelen we een ander aspect van de vaardigheid. We beginnen met het ontdekken hoe we op de automatische piloot leven om van daaruit elke week een stap te zetten naar een meer mindfulle basishouding. Een houding waarbij we ons bewust zijn van onze geest en gedachtepatronen en hier adequaat mee om kunnen gaan. Een houding die bijdraagt aan een gelukkig leven.

Thema’s per bijeenkomst
Sessie 1:    Automatische piloot
Sessie 2:    Obstakels en helpende houdingskwaliteiten
Sessie 3:    Grenzen verkennen
Sessie 4:    Stress & Stressreacties
Sessie 5:    Stress bewust beantwoorden & acceptatie
Sessie 6:    Identificatie met het denken
Sessie 7:    Zelfzorg: hoe ga ik met mezelf om?
Sessie 8:    Hoe integreer je mindfulness in het leven voorbij de training

Aan het einde van de training kun je een stilteochtend of -middag bijwonen van 09.30-14.00 of 13.00-17.00, waarin de opgedane ervaring verder verdiept wordt.
Indien een groepstraining niet past kan de training ook individueel gevolgd worden, dit kan op locatie of online.

Kosten
Om het volgen van een mindfulness training voor iedereen haalbaar te maken gelden verschillende tarieven.

€275,- Zonder vergoeding zorgverzekeraar
€295,- Bij vergoeding zorgverzekeraar (je betaalt dan zelf slechts tussen de €0,- en €50,-)*
€350,- Indien de werkgever betaalt *
€720,- Individueel *

De prijzen zijn inclusief al het lesmateriaal.
Optioneel: halve stiltedag €25,- voor deelnemers van de training, voor niet-deelnemers €35,-

*Zorgverzekeraars vergoeden de training vanuit de aanvullende verzekering. ZoMindful is categorie 1 bij de VMBN. Zie de zorgwijzer voor een overzicht. Toch nog vragen, neem dan contact op.
*Indien de werkgever betaalt komt hier nog BTW bij.


Het mindfulness team
Al onze trainers zijn opgeleid in de hoogste categorie 1 en aangesloten bij de VMBN, de beroepsvereniging voor mindfulness trainers in Nederland en België. Onze trainers zijn ofwel geworteld in het bedrijfsleven of geschoold als psycholoog, mindfulness opleider of in het onderwijs en zodoende psychologisch en didactisch onderlegd. Al onze trainers hebben daarnaast een 5-sterren review rating op google.

Wij werken vanuit de gemeenschappelijke gedachte dat mindfulness bijdraagt aan een gezond en gelukkig leven en hanteren hierbij een down-to-earth benadering.

Trainingslocaties
Mindfulness Amsterdam West
TACA
Borgerstraat 102 (zijstraat Kinkerstraat)
Trainer: Zohair Elabd

Mindfulness Amsterdam Oost
Studio B13
Steve Bikoplein 13
Trainer: Marleen ter Avest

Mindfulness Amsterdam Noord
Noord Straalt
Vasemweg 24A
Trainer: Diecke Bentum

Mindfulness Amsterdam Zuid
Yogaspot Buitenveldert
A.J. Ernststraat 665A
Trainer: Saskia Beugel

Mindfulness Amstelveen
De Ruimte
Kostverlorenweg 1
Trainer: Martine Huisman

Elke maand starten er nieuwe trainingen. Na je aanmelding volgt er altijd een vrijblijvende telefonische intake waarin we samen kunnen beoordelen of de training goed aansluit bij wat je zoekt.

Ons volledige aanbod is terug te vinden op de website: www.zomindful.nl

 

REVIEWS
Lex (Mindfulness Amsterdam Oost)

“De mindfulness training was voor mij een erg waardevolle ervaring. De training heeft me meer inzicht in mezelf gegeven en de tools die ik heb geleerd pas ik nu zoveel mogelijk toe in mijn leven om meer rust en evenwicht te creëren en het hier en nu bewuster te ervaren. Ik ben hierdoor veel beter in staat om met stress om te gaan, zowel in mijn privé leven als ook op het werk.”

Tobias (Mindfulness Amsterdam Noord)

“Tijdens de training heb ik geleerd om bewuster te zijn van mijn ervaring en met minder oordelen leren observeren wat er van moment tot moment is. Ik heb hierdoor veel meer innerlijke rust gevonden. Ik heb het als waardevol ervaren dat Claire vragen stelde waardoor ik dieper naar mijn eigen ervaring kon kijken. Claire is een rustig persoon en heeft duidelijk veel kennis en ervaring op het gebied van mindfulness en psychologie, wat zij goed weet over te brengen.”

Daphne (Mindfulness Amsterdam West)

“Tijdens de trainingen weet Zohair in korte tijd een veilige en vertrouwde sfeer op te bouwen in een groep van mensen die elkaar niet kennen. Zohair zijn betrokkenheid, humor, rust en niet oordelende houding maakten dat ik mij meteen welkom en op mijn gemak voelde. Het rustpunt dat elke week weer gecreëerd werd in het drukke Amsterdamse bestaan was erg prettig. In 8 weken is er een goede en brede basis gelegd om mindfulness toe te passen in het dagelijkse leven. Het werkboek is ook erg waardevol waarin naast de behandelde theorie en oefeningen prachtige gedichten staan. Het volgen van deze mindfulness training is echt een cadeau voor jezelf (en je omgeving) en ik zou het iedereen aanraden!”

Peter (Mindfulness Amsterdam Zuid)

“Ik heb Saskia leren kennen als een ervaren, prettige en mindful coach, waarbij zij middels onderbouwde theorie en uiteenlopende oefeningen een verschil voor mij heeft kunnen maken in de manier waarop ik naar bepaalde zaken (zakelijk en privé) kijk en hoe daar vanuit mindfulness op te reageren. Ik pas de aangereikte tips dagelijks in mijn praktijk toe.”

Maarten (Mindfulness Amstelveen)

”De training heeft mij inzicht in mijzelf gegeven; wat wil ik en hoe ik verder wil. Meer tijd voor mezelf inroosteren is echt van essentieel belang. Het heeft me meer rust gebracht en ik geniet nu met volle aandacht van heel veel kleine dingen en dat was ik echt uit het oog verloren.”

Contact

Brancheorganisaties

  • VMBN

Opleidingen/registraties

  • Mentale balans:
  • VMBN categorie 1 mindfulness trainer