Zorg van de Zaak Netwerk

Zorg van de Zaak Netwerk

Zorg van de Zaak is een netwerkorganisatie van arbobedrijven, expertisebedrijven en zorgbedrijven die integrale ondersteuning biedt rond impactvolle momenten op het werk, thuis en in de (poli)kliniek.

Binnen drie erkende verslavingszorg instellingen in het netwerk wordt de juiste hulp geboden bij diverse verslavingen, zoals alcoholverslaving, drugsverslaving of medicijnverslaving. Vanuit een integrale behandelfilosofie, waarin wetenschappelijke onderbouwde behandelprincipes zijn ingebed, streven we naar duurzame beheersing van een verslaving. Afhankelijk van de ernst en vorm van de verslaving bieden we klinische of ambulante behandelingen aan.

Binnen het Zorg van de Zaak netwerk is Co-eur de GGZ-instelling voor de behandeling van psychische klachten die (ernstig) overgewicht als gevolg hebben. Co-eur biedt een multidisciplinaire behandeling van eetstoornissen en daaraan gerelateerde psychische en fysieke klachten. Cliënten worden intensief begeleid door o.a. een diëtist, psycholoog, arts en fysiotherapeut voor een duurzame oplossing.

We zien in de dagelijkse praktijk dat aan uitval op het werk veel meer oorzaken ten grondslag liggen, dan zuiver medische problemen. Het gaat dan om problemen die hun oorsprong vinden op het gebied van leefstijl en gedrag en veelal psychisch van aard zijn. Stress, een verstoorde werk-privébalans en burn-out zijn hier onder andere voorbeelden van. Op dit gebied bieden we begeleiding en behandeling van werknemers om uitval te voorkomen en te herstellen naar gezond functioneren. Onder andere door de inzet van GGZ-professionals van Skils of bedrijfsmaatschappelijk werkers van Gimd.

Iedereen herkent dat als je slecht slaapt, het niet alleen frustrerend is in de nacht maar ook zorgt voor problemen in het functioneren overdag. In onze 24-uurseconomie gaat werk ’s nachts gewoon door. Meer dan 16% van de Nederlandse beroepsbevolking werkt regelmatig ’s nachts. Zorg van de Zaak Experts biedt een workshop Fit en veilig werken in de nacht voor leidinggevenden en medewerkers in 24/7-ploegendienst. Deze is gericht op bewustwording van wat onregelmatig werken doet met je vitaliteit. We dragen concrete oplossingen aan.
Daarnaast is slaap van impact op ons mentale welzijn. Middels een prikkelsessie biedt Skils inzicht in het belang van slaap voor gezonde en vitale medewerkers.