Hoe vitaal is jouw bedrijf?

Ontdek het snel en kosteloos met de scan voor medewerkers

Fitte medewerkers zorgen voor meer productiviteit, betere resultaten en minder ziekteverzuim. Weet jij hoe vitaal jouw bedrijf is? Met de scan voor medewerkers krijg je kosteloos inzicht in hoe je medewerkers zich voelen, waar ze behoefte aan hebben en waarmee ze aan de slag willen. Door verschillende thema’s te doorlopen, onder meer voeding, bewegen en mentale balans, zie je snel hoe vitaal je organisatie is en op welk(e) gebied(en) je winst kunt behalen.

Meld je bedrijf nu aan

Zo werkt het

  • Meld je bedrijf aan, dit duurt slechts 5 minuten
  • Je ontvangt een handige starterskit (posters, uitleg etc.)
  • Je informeert de organisatie en maakt iedereen enthousiast
  • Je medewerkers vullen de vragenlijst anoniem in
  • Als meer dan 10 medewerkers de scan hebben ingevuld krijg je toegang tot een interactief dashboard waar je de resultaten van jouw bedrijf, ook ten opzichte van andere bedrijven, kunt bekijken.
  • Je medewerkers krijgen inzicht in hun eigen score en tips
  • Mogelijkheid tot een vervolgmeting

Meld je bedrijf nu aan

De scan in de praktijk

Waar vitaliteitsbevordering bij veel bedrijven een issue werd door corona, verdween dat bij zitspecialist Prominent juist meer naar de achtergrond. Via de scan voor medewerkers kreeg Louise Timmer, facilitair coördinator bij Prominent, inzichten over hoe het gesteld was met de vitaliteit binnen het bedrijf. Hoe zij aan de slag ging, zie je in deze video.

De scan in de praktijk

Mensen die in de zorg werken, zorgen vaak beter voor hun cliënten dan voor zichzelf. Een bekend fenomeen, dat ze bij 4mb maar al te goed herkenden. Met de scan voor medewerkers namen ze de eerste stap op weg naar een gezondere werkomgeving voor hun eigen mensen. Lees hier het interview

Interview 4MB

Kosten en achtergrond scan

Aan de scan en alles wat daarbij hoort (o.a. de rapportage en alle communicatiemiddelen) zijn geen kosten verbonden. Dit komt doordat het programma Vitaal Bedrijf een initiatief is van VNO-NCW en MKB Nederland en mede mogelijk wordt gemaakt door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

De scan is in samenwerking met inhoudelijk experts die aan Vitaal Bedrijf zijn verbonden (Kenniscentrum Sport & Bewegen, het Voedingscentrum, Trimbos-instituut en het RIVM) ontwikkeld.

Dit maakt de scan een onafhankelijk en betrouwbaar startpunt om aan de slag te gaan met vitaliteit.