Een vitaal bedrijf begint met vragen

Boost de vitaliteit van je team. Snel en kosteloos!

Je bent slechts een paar klikken verwijderd van het ontdekken hoe vitaal jouw bedrijf nu is. Onze scan voor medewerkers is een eenvoudige, anonieme vragenlijst die jouw team in staat stelt te delen hoe ze zich voelen, waar ze behoefte aan hebben en waarmee ze aan de slag willen.

De voordelen? Je krijgt waardevolle inzichten in de behoeften van jouw team op het gebied van vitaliteit en deze inzichten zijn een prachtig startpunt voor een vitaliteitsprogramma dat écht aansluit bij de wensen van je team.

Bovendien is de scan volledig gratis, en het kost je team slechts een paar minuten om hem in te vullen. De resultaten? Die kun je bekijken in een duidelijk en interactief dashboard.

Zo werkt het

  • Meld je bedrijf aan, dit duurt slechts 5 minuten
  • Je ontvangt een handige starterskit (posters, uitleg etc.)
  • Je informeert de organisatie en maakt iedereen enthousiast
  • Je medewerkers vullen de vragenlijst anoniem in
  • Als meer dan 10 medewerkers de scan hebben ingevuld krijg je toegang tot een interactief dashboard waar je de resultaten van jouw bedrijf, ook ten opzichte van andere bedrijven, kunt bekijken.
  • Je medewerkers krijgen inzicht in hun eigen score en tips
  • Mogelijkheid tot een vervolgmeting

Meld je bedrijf nu aan

De scan in de praktijk

Waar vitaliteitsbevordering bij veel bedrijven een issue werd door corona, verdween dat bij zitspecialist Prominent juist meer naar de achtergrond. Via de scan voor medewerkers kreeg Louise Timmer, facilitair coördinator bij Prominent, inzichten over hoe het gesteld was met de vitaliteit binnen het bedrijf. Hoe zij aan de slag ging, zie je in deze video.

De scan in de praktijk

Mensen die in de zorg werken, zorgen vaak beter voor hun cliënten dan voor zichzelf. Een bekend fenomeen, dat ze bij 4mb maar al te goed herkenden. Met de scan voor medewerkers namen ze de eerste stap op weg naar een gezondere werkomgeving voor hun eigen mensen. Lees hier het interview

Interview 4MB

Kosten en achtergrond scan

Aan de scan en alles wat daarbij hoort (o.a. de rapportage en alle communicatiemiddelen) zijn geen kosten verbonden. Dit komt doordat het programma Vitaal Bedrijf een initiatief is van VNO-NCW en MKB Nederland en mede mogelijk wordt gemaakt door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

De scan is in samenwerking met inhoudelijk experts die aan Vitaal Bedrijf zijn verbonden (Kenniscentrum Sport & Bewegen, het Voedingscentrum, Trimbos-instituut en het RIVM) ontwikkeld.

Dit maakt de scan een onafhankelijk en betrouwbaar startpunt om aan de slag te gaan met vitaliteit.