De gezonde kantine van Veldhuis Advies

De gezonde kantine van Veldhuis Advies

Veldhuis Advies, lid van VNO-NCW Midden, is een grote organisatie in financieel advies. Het bedrijf telt 75 medewerkers. Dagelijks wordt een groot aantal klanten geholpen met het nemen van financiële beslissingen en bij schade. Het bedrijf is actief bezig met vitaliteit, zo is gezonde voeding vanzelfsprekend.

Op welke manier besteedt Veldhuis Advies aandacht aan gezonde voeding en water drinken?
De missie van Veldhuis Advies is een bijdrage te leveren aan het geluk en de gezondheid van mensen en organisaties. En dat begint bij jezelf. In 2015 hebben we daarom, in samenspraak met onze medewerkers, het kantoor opnieuw ingericht met de focus op vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Daar is onze gezonde kantine een belangrijk onderdeel van. Onze kantinemedewerkster Esther heeft daarom een opleiding voedingsleer gevolgd.

Dat levert vast gezonde ingrediënten op?
Absoluut. Ze verzorgt twee keer per week een smoothie of fruitspies in de ochtend en dagelijks een bakje gezonde nootjes in de middag. De lunches variëren van een saladebar, yoghurtbar, zelfgemaakte soep tot omelet. Dit alles met biologische en onbespoten producten. Medewerkers kunnen onbeperkt fruit pakken en er liggen altijd citroenen voor een eigen kannetje water op het bureau. Er zijn watertappunten naast de koffieapparaten. Daarnaast volgen we de principes van dynamisch werken met deskbikes, zit-stabureaus en flexibele krukken. Wij zijn ervan overtuigd dat gelukkige medewerkers leiden tot tevreden klanten.

Lekkere en gezonde smoothies zijn een vast onderdeel van het kantine-aanbod

Hoe belangrijk is voeding in relatie tot vitaliteit?
Een vitaal bedrijf heeft een goed en gezond werkklimaat. Dit is niet alleen goed voor het geluksgevoel van medewerkers, maar ook voor de geestelijke en lichamelijke gezondheid. Dat blijkt ook uit een enquête onder onze zeventig medewerkers na de verbouwing: 89% is overtuigd dat dynamisch werken gezonder is, 68% geeft aan zich fitter te voelen en bijna de helft is privé ook gezonder gaan leven! Een bijkomend voordeel is dat het ziekteverzuim hierdoor gemiddeld laag is. Een belangrijk onderdeel van ons beleid is dan ook om medewerkers bewust te maken van de gevolgen van een ongezonde leefstijl op de lange termijn en hen na te laten denken over hoe ze zelf prettig kunnen leven.

Kunnen jullie daar een praktijkvoorbeeld van geven?
We hebben wel een grappige anekdote. In 2017 hebben we een overdekt bankje geplaatst voor de medewerkers die de pauzes buiten willen doorbrengen. Het aantal rokers is in de afgelopen jaren echter gedaald tot slechts 1 op de 70! Het bankje wordt nu dus vooral door zonaanbidders gebruikt tijdens de lunch.

Heeft Veldhuis Advies een bepaalde gezonde ‘gewoonte’ of recept die jullie aan anderen willen meegeven?
Een smoothie die we in deze coronatijd goed kunnen gebruiken en ook erg lekker is: een combinatie van ananas, framboos en jus d’orange. Frambozen zitten boordevol met vitamine C, waarvan we weten dat het goed is voor je immuunsysteem. Vitamine C verhoogt het antioxidant niveau en helpt zo om de bloedcellen schoon te houden, zodat ze ongewenste virale invallen kunnen afwenden. Ananas helpt verlichtend bij verkoudheid, keelpijn, bijholteontsteking en gewrichtsontstekingen. Bovendien stimuleert ananas de vetverbranding. Bij Veldhuis Advies worden we regelmatig via het intranet op dit soort gezonde weetjes geattendeerd door Esther.

Ook aan de slag met vitaliteit? Met onze scans krijg je snel en kosteloos inzicht in hoe het is gesteld met de vitaliteit in jouw bedrijf, wat de behoeften zijn van je medewerkers en op welk(e) gebied(en) je winst kunt behalen. 

Meer weten over hoe Veldhuis Advies vitaliteit aanpakt? Neem gerust contact met hen op!
Naar de website van Veldhuis Advies