Wat levert vitaliteit op? Wat werkt wel en wat niet? Onze experts vertellen je meer over de achtergronden van vitaliteit op de werkvloer.

Thema

RIVM test succesvolle Europese integrale aanpak voor vitale medewerkers

Het RIVM heeft wetenschappelijk onderzoek gedaan naar factoren die helpen bij het implementeren van vitaliteitsactiviteiten. Daaruit is een stappenplan en een catalogus met activiteiten voortgekomen.

Bewegen

Vignet Vitaal Bedrijf: Hét vitaliteitskeurmerk voor mkb-bedrijven

Als je binnen je bedrijf actief bent op het op het gebied van vitaliteit, wil je dat natuurlijk graag laten zien. Dat kan met het Vignet Vitaal Bedrijf. Lees er hier meer over!

Stijgende stressklachten bij thuiswerkers; minder uitdaging en autonomie

Uit het NEA-Covid-19-onderzoek van TNO blijkt dat er stijgende stressklachten bij thuiswerkers zijn. Ze ervaren minder uitdading en autonomie.

‘Veel animo voor vitaliteitactiviteiten op het werk, maar nog te weinig aanbod’

Een meerderheid van de medewerkers wil aan vitaliteit werken maar ze zijn niet tevreden over de aandacht voor vitaliteit vanuit hun werkgever. Dat zijn de resultaten uit de scans van Vitaal Bedrijf.

Mentale balans

Feiten en cijfers mentale balans op de werkvloer

Mentale balans is een belangrijk onderdeel van vitaliteit. In dit artikel delen wij de belangrijkste begrippen, feiten en cijfers over mentale gezondheid en balans op de werkvloer.

Alcohol, Drugs

Feiten en cijfers alcohol en drugs op de werkvloer

Het gebruik van alcohol en drugs kan een enorme impact hebben op de veiligheid en gezondheid van medewerkers. In dit artikel delen we nog meer feiten en cijfers over alcohol en drug op de werkvloer.

Voeding

Feiten en cijfers voeding op het werk

Gezond leven start bij gezonde voeding. Niet alleen om op gezond gewicht te blijven, maar ook voor de preventie van chronische ziekten. Voeding levert ook een bijdrage aan vitaliteit op de werkvloer.

Een rookvrije werkplek? Zo creëer je het!

Iedereen weet dat roken ongezond is. Maar toch rookt nog een kwart van alle medewerkers. In dit artikel delen wij praktische tips hoe je komt tot een rookvrije werkomgeving.

“Met een goed vitaliteitsbeleid ben je al een heel eind op weg met je RI&E”

40% van de mkb-bedrijven heeft nog geen RI&E uitgevoerd, terwijl dat officieel wel verplicht is. Hoe kan een vitaliteitsbeleid bijdragen aan je risico-inventarisatie en andersom?