Wat levert vitaliteit op? Wat werkt wel en wat niet? Onze experts vertellen je meer over de achtergronden van vitaliteit op de werkvloer.

Thema

‘Veel animo voor vitaliteitactiviteiten op het werk, maar nog te weinig aanbod’

Een meerderheid van de medewerkers wil aan vitaliteit werken maar ze zijn niet tevreden over de aandacht voor vitaliteit vanuit hun werkgever. Dat zijn de resultaten uit de scans van Vitaal Bedrijf.

Mentale balans

Feiten en cijfers mentale balans op de werkvloer

Mentale balans is een belangrijk onderdeel van vitaliteit. In dit artikel delen wij de belangrijkste begrippen, feiten en cijfers over mentale gezondheid en balans op de werkvloer.

Alcohol, Drugs

Feiten en cijfers alcohol en drugs op de werkvloer

Het gebruik van alcohol en drugs kan een enorme impact hebben op de veiligheid en gezondheid van medewerkers. In dit artikel delen we nog meer feiten en cijfers over alcohol en drug op de werkvloer.

Voeding

Feiten en cijfers voeding op het werk

Gezond leven start bij gezonde voeding. Niet alleen om op gezond gewicht te blijven, maar ook voor de preventie van chronische ziekten. Voeding levert ook een bijdrage aan vitaliteit op de werkvloer.

Een rookvrije werkplek? Zo creëer je het!

Iedereen weet dat roken ongezond is. Maar toch rookt nog een kwart van alle medewerkers. In dit artikel delen wij praktische tips hoe je komt tot een rookvrije werkomgeving.

“Met een goed vitaliteitsbeleid ben je al een heel eind op weg met je RI&E”

40% van de mkb-bedrijven heeft nog geen RI&E uitgevoerd, terwijl dat officieel wel verplicht is. Hoe kan een vitaliteitsbeleid bijdragen aan je risico-inventarisatie en andersom?

Feiten en cijfers bewegen op de werkvloer

Het is belangrijk om genoeg te bewegen. Het vermindert chronische ziektes en je wordt er fitter en actiever door. In dit artikel staan de belangrijkste feiten en cijfers over bewegen op een rij.

Breng beweging in de werkdag: makkelijker dan je denkt

We weten het allemaal: bewegen is gezond. Toch doen we het vaak te weinig. Hoe kun je als werkgever je medewerkers (ook thuis) in beweging krijgen? In dit artikel veel handige tips.

Feiten en cijfers roken op de werkvloer

Wat is de impact van roken, op de medewerker en op de organisatie? In dit artikel zetten we de belangrijkste cijfers en feiten met betrekking tot roken op de werkvloer voor je op een rij.

‘Als het even kan, vermijd nachtwerken dan’

Ruim 1,2 miljoen Nederlanders werkten vorig jaar soms of regelmatig in de nacht. Dat is 13,5 procent van de beroepsbevolking, blijkt uit een berekening van het CBS. Maar wat doet nachtwerken nu eigenl