15
november 2021

15 november 2021 - 19 november 2021 09:00 - 17:00

Week van de Werkstress 2021

Aanmelden
Week van de Werkstress 2021

Van 15 tot en met 19 november 2021 organiseert OVAL de Week van de Werkstress. Doel is om werkenden en werkgevers bewust te maken van hun eigen verantwoordelijkheid en de mogelijkheden om serieus werk te maken van mentale kracht.

Mentale kracht gaat niet alleen over reageren, maar ook over goed voorbereid zijn op (dreigende) stress of tegenslag. Een mentaal sterke organisatie houdt zich staande in wisselende en stressvolle omstandigheden. Het centrale thema is daarom dit jaar: Mentaal sterk!

Deze drie subthema's zullen als rode draad door de week lopen:

Krachtbronnen: waar laad je van op en hoe bevorder je het herstelvermogen en zorg je voor een mentaal krachtige organisatie?

Krachten bundelen: toon leiderschap, weet wat er speelt en werk aan een cultuur van vertrouwen en verbinding.

Duurzame kracht: blijf in gesprek over persoonlijke en professionele ontwikkeling.

We nodigen werkend Nederland weer uit om aan te haken; alleen samen worden we mentaal sterker. Dat kan door het ondertekenen van het statement Mentale kracht waarmee je laat zien dat je werkt aan een mentaal sterke organisatie die zich staande houdt in wisselende en stressvolle omstandigheden. Of door partner te worden en je kennis, content of netwerk te delen met anderen. Enkele tientallen organisaties zijn al een partnership aangegaan. Samen bouwen we aan een community Mentale kracht die ook na de Week van de Werkstress doorloopt. Doe ook mee en sluit je aan!

Tipje van de sluier.....

Het belooft weer een dynamische week vol verrassingen en mooie activiteiten te worden. Op maandag 15 november trappen we meteen goed af met een opening door staatssecretaris van SZW, Dennis WiersmaMeer detailinformatie volgt spoedig. En woensdag 17 november organiseren we een masterclass met Kees Kraaijeveld, directeur van de Argumentenfabriek en aanvoerder van de denktank Mentale vooruitgang en het daaruit voortgekomen boek waaraan het thema Mentaal sterk! is ontleend.  
Er komen ook feiten, cijfers, tips en praktische content die organisaties helpen om de mentale kracht van hun organisatie en individuele medewerkers te versterken. Informatie wordt gedeeld via de website en in een campagne via social media. Iedereen is van harte uitgenodigd om aan te haken!

Meer weten of meedoen?

Meer informatie en het laatste nieuws is terug te vinden op de website van De Week van de Werkstress.