9 maart 2021

Vitaal Bedrijf introduceert het Vignet Vitaal Bedrijf 

Vitaal Bedrijf introduceert het Vignet Vitaal Bedrijf 

Keurmerk voor organisaties die duurzaam met vitaliteit bezig zijn
Steeds meer organisaties onderkennen het grote belang van vitaliteit. Vitale werknemers presteren beter en zijn minder vaak ziek. En samen werken aan vitaliteit zorgt voor een betere sfeer en meer teamgevoel. Als je goed bezig bent op dit gebied dan wil je dat natuurlijk aan iedereen laten zien. Daarom kan iedere organisatie met een duurzaam vitaliteitsprogramma vanaf vandaag het Vignet Vitaal Bedrijf aanvragen. Met het Vignet Vitaal Bedrijf ziet iedereen in een oogopslag dat vitaliteit een belangrijk thema voor de organisatie is.

Het Vignet Vitaal Bedrijf wordt toegekend aan organisaties die een duurzaam vitaliteitsprogramma voor hun medewerkers hebben opgezet. Om in aanmerking te komen doet een bedrijf de zogenaamde Vignettoets. Voor toekenning gelden een aantal criteria. Zo moet een organisatie de vitaliteit van de medewerkers via een (extern) onderzoek in beeld gebracht hebben, op regelmatige basis en op verschillende thema’s activiteiten organiseren waar veel medewerkers ook daadwerkelijk aan deelnemen en moet het proces doorlopen zijn onder deskundige begeleiding. Het vignet is twee jaar geldig. Na deze periode kan verlenging aangevraagd worden.

Het aanvragen is snel en simpel: via de website kun je de Vignettoets doen en binnen 10 werkdagen hoor je of het Vignet wordt toegekend. Alle bedrijven die het Vignet krijgen, krijgen een eervolle vermelding op de website. Meer informatie vind je hier.