Wat levert vitaliteit op? Wat werkt wel en wat niet? Onze experts vertellen je meer over de achtergronden van vitaliteit op de werkvloer.

Thema

‘Als het even kan, vermijd nachtwerken dan’

Ruim 1,2 miljoen Nederlanders werkten vorig jaar soms of regelmatig in de nacht. Dat is 13,5 procent van de beroepsbevolking, blijkt uit een berekening van het CBS. Maar wat doet nachtwerken nu eigenl

Mentale balans

Hoe ondersteun je medewerkers bij het vinden van een goede mentale balans?

Hoe weet je als werkgever of je medewerkers goed in balans zijn en welke ondersteuning kun je ze bieden?

Een goede slaap is het halve werk

Goed slapen is belangrijk. Een goede nachtrust zorgt ervoor dat je goed kunt functioneren en is goed voor je (mentale) gezondheid.

Tips voor thuiswerken

Thuiswerken wordt steeds belangrijker. In dit artikel brengen we praktische tips en achtergrondinformatie bij elkaar.

‘Er komt een moment dat chronisch zieke werknemers het niet meer volhouden’

Eén op de drie werknemers in Nederland heeft een chronische aandoening. Volgens TNO kunnen leefstijlprogramma's op de werkvloer een grote bijdrage aan hun welzijn leveren.

7 adviezen om mentaal gezond door de coronacrisis te gaan

Trimbos-instituut heeft inmiddels veel kennis opgedaan over de invloed van corona op de mentale gezondheid en middelengebruik. Ze hebben daarom 7 tips voor werkgevers.

Integrale gezondheidsaanpak: ‘Verschillende aspecten versterken elkaar’

Om gezondheidsinterventies op de werkvloer te laten slagen, moeten die integraal worden aangepakt. Maar wat is een integrale aanpak precies en hoe pas je die als werkgever toe?

Van gezond en gelukkig naar meer productiviteit en omzet

Gezonde en gelukkige werknemers zijn meer betrokken, productiever en duurzamer inzetbaar. Ze verzuimen minder en zorgen uiteindelijk voor een hogere winst.