16 november 2023

Terugblik event 'Een vitaal bedrijf begint met vragen'

Terugblik event 'Een vitaal bedrijf begint met vragen'

We kijken met veel plezier terug op ons event ‘Een vitaal bedrijf begint met vragen’ bij de KNVB-campus is Zeist. Het was een inspirerende dag met veel aanwezigen, prikkelende sprekers en veel interactie. Voor een impressie van de dag kan je hieronder de foto’s en video bekijken. Tevens zijn er nog een aantal dingen die we je graag willen meegeven.

Aftermovie  

Nog even nagenieten met deze video waarin de overeenkomsten tussen een herder en zijn schapen en werken aan vitaliteit in je organisatie nog eens haarfijn worden uitgelegd, bekijk de aftermovie hier.

Foto impressie

Door fotograaf Duy vu Dinh.

Een vitaal bedrijf begint met vragen

Kennissessies aanpak werkstress binnen het mkb

Het Trimbos-instituut en Vitaal Bedrijf doen samen onderzoek naar de aanpak van werkstress binnen het mkb. Dit onderzoek, dat is gefinancierd door Instituut Gak, heeft als doel een handreiking te ontwikkelen om werkstress en de negatieve gevolgen daarvan duurzaam te verlagen. In een viertal kennissessies wordt uitleg gegeven over werkstress en concrete tips gegeven om werkstress gestructureerd aan te pakken. Daarnaast is het doel te achterhalen of mkb-bedrijven genoeg handvatten hebben of nog iets missen. Wil je meedoen aan de kennissessies? Lees er hier meer over.

Onderzoek Anne van der Put

Tijdens het event verzorgde Anne van der Put, postdoctoraal onderzoeker bij Universiteit Utrecht, de sessie: Van goede vragen naar kennis. Welke rol spelen collega’s en managers bij het bevorderen van een gezonde leefstijl, het welzijn en de vitaliteit van medewerkers? En wat is de relatie tussen het op de hoogte zijn en gebruiken van gezondheidsregelingen en werkprestaties? Hier vind je de samenvatting van haar onderzoek: Gezond op het werk: De rol van de werkomgeving in gezondheidsbevordering op het werk. Of lees er meer over in dit artikel.

Quick wins & tips

Diverse aan ons verbonden inhoudelijk experts van het Kenniscentrum Sport & Bewegen, het Trimbos-instituut, het Voedingscentrum en het RIVM deelden hun kennis, de laatste inzichten uit onderzoek en beantwoordden vragen tijdens een Vraag & Antwoord sessie. Op elk thema hebben we samen met hen Quick wins & tips ontwikkeld waarmee je als organisatie direct zelf aan de slag kunt. Bekijk ze hier

Resultaten scan voor medewerkers

Heb je interesse om de resultaten van de scan voor medewerkers nog eens rustig te bekijken? Klik dan hier

SUSAG zet in op vitale medewerkers; bedrijven gaan op voor vignet

Vijftien bedrijven uit dezelfde sector gaan binnenkort het Vignet Vitaal Bedrijf aanvragen. Het initiatief hiervoor komt van SUSAG, de Stichting Uitvoeringsregelingen voor het Schilders-, Afwerkings-, Vastgoedonderhoud- en Glaszetbedrijf. De bedrijven worden in hun traject begeleid door een team van Vitaal Bedrijf. Hoe staan ze ervoor? Waar willen ze heen? En wat is er allemaal voor nodig om het vignet te verkrijgen? Lees het hele artikel hier

Columns Marijn de Vries

Voormalig wielrenster en journalist Marijn de Vries leidde ons als dagvoorzitter met veel enthousiasme door het programma. Ze wist ons ook te inspireren o.a. door twee columns voor te lezen (die eerder ook in Trouw verschenen). Je vindt ze hier en hier. 

“Trek een dikke jas aan, ga naar buiten. Ook als het regent, ook als het stormt. Hoe meer uren je buiten doorbrengt, hoe meer de wind het gedoe uit je kop blaast. Buiten verwacht niks van je. Buiten geeft alleen maar; buiten brengt je dichter bij jezelf. Buiten is pretentieloos prachtig. En nog gratis ook.”

Wij wensen je veel buiten en zien uit naar onze verdere samenwerking.

Met vitale groet,

Team Vitaal Bedrijf