Body Gym West | Palestra Sports

Body Gym West | Palestra Sports

Door middel van veel persoonlijke aandacht en een groot scala aan groepslessen is Palestra Sports voor zowel jong en oud! Alle klanten hebben recht op een persoonlijk trainingsschema waardoor iedereen kan werken aan zijn/haar eigen doelen. Naast de standaard groepslessen en schema’s bieden wij ook verschillende programma’s aan om af te vallen, lekker een stuk te wandelen OF blessures te voorkomen.

Bij Palestra Sports bieden wij ook een GLI (Gecombineerde Lifestyle interventie) programma aan. Hier ga je samen met een lifestylecoach aan de slag om een gezonde lifestyle te creëren. Elke week zit je samen met jou coach om te kijken of je al een stapje dichter bent bij je doel en waar je voor de volgende weken op gaat focussen om je doelen te bereiken. Minder roken, drinken of drugs gebruiken zal er voor zorgen dat je gezonder gaat leven. Jouw coach gaat jou dus helpen om dat doel te bereiken.

Bij Palestra Sports maken wij gebruik van de voedingsapp VYTAL. Ook hier werk je met de voedingsapp aan een gezonde lifestyle. Aan de hand van wat je doel is (afvallen, op gewicht blijven of aankomen) en wat je wel/niet mag eten maakt VYTAL een schema voor jou aan. Heb je geen zin in een bepaalde maaltijd kan je deze altijd nog wisselen of zelf een eigen maaltijd toevoegen.

Bij Palestra Sports bieden wij ook het programma X-FITTT aan. Hier ga je 12 weken met andere klanten aan de slag om af te vallen en te werken aan een gezonder leven. Naast het 3x per week trainen wordt je door je coach ook begeleid in je voeding. dit wordt elke week met je besproken om te kijken naar wat er goed gaat en waar je nog stappen kan maken.

Naast het X-FITTT programma voor volwassenen bieden wij hetzelfde programma ook voor kinderen aan. Hier trainen zij 2 keer per week in groepsverband, krijgen zij wekelijks huiswerk en hebben zij, samen met hun ouders, meerdere afspraken bij een diëtist.

Sport zorgt niet alleen voor meer weerbaarheid binnen het fysieke domein maar ook zeker binnen het mentale domein. Lichaamsbeweging zorgt ervoor dat het lichaam efficiënter omgaat met het verwerken van verschillende emoties, zoals angst en stress. Niet alleen heeft lichaamsbeweging effect op je omgang met deze gevoelens maar ook met het ontstaan van deze gevoelens. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat voldoende beweging zorgt voor het minder ervaren van angst en stress, maar ook hoe er met deze gevoelens om wordt gegaan. Ook door af en toe een afspraak te maken met een van onze coaches, kan je samen werken aan je fysieke en mentale doelen.

Heb jij last van slaapproblemen? Misschien beweeg je te weinig. Een goede conditie zorgt er voor dat je sneller in slaap valt, maar ook dat je dieper slaapt. En hoe dieper je slaapt, des te beter jouw batterij oplaad. Hoe langer je in een diepe slaap verkeerd, hoe meer herstel er plaatsvindt in je lichaam en geest. Sporten en actief blijven zijn goede manieren voor een ​​gezonde levensstijl. We vertellen u graag welke sporten wij aanbieden die bijdragen aan een goede nachtrust.

Aerobische oefeningen zijn de beste om slapeloosheid te bestrijden. Of u nu kiest voor lopen, rennen of fietsen, het is aan te bevelen om minstens drie tot vier keer per week gedurende 20 tot 30 minuten te trainen. Dat heeft echt invloed op uw slaapcyclus. Toepasselijke lessen: Step bed/med, step gev, zumba en spinning.

Als deze sporten te actief voor u zijn, dan kunt u iets ontspannend als yoga of stretch en relax lessen. Bij deze sporten draait het om kalmerende oefeningen. De nadruk ligt op het ontwikkelen van uw ademhalingstechniek, die op zijn beurt normale en rustgevende slaappatronen bevordert. Het kan zelfs mensen helpen die aan slapeloosheid lijden.

Contact

Brancheorganisaties

  • NL Actief

Opleidingen/registraties

  • Bewegen:
  • MBO Sport & Bewegen
  • HBO (C)ALO
  • Fitness trainer A – B
  • Voeding:
  • Door BLCN geaccrediteerde opleiding
  • Mentale balans:
  • Door BLCN geaccrediteerde opleiding