14 juni 2021

Nieuwe campagne Vitaal Bedrijf: De businesscase van vitaliteit

Nieuwe campagne Vitaal Bedrijf: De businesscase van vitaliteit

Steeds meer organisaties onderkennen het grote belang van vitaliteit. Vitale werknemers presteren beter en zijn minder vaak ziek. En samen werken aan vitaliteit zorgt voor een betere sfeer en meer teamgevoel. Om nog meer ondernemers te inspireren werk te maken van vitaliteit start Vitaal Bedrijf, een initiatief van VNO-NCW en MKB Nederland, de campagne De businesscase van vitaliteit.

Steeds meer bedrijven haken in op de vitaliteitstrend. Toch zetten veel MKB-bedrijven het onderwerp nog niet op de agenda. Ondernemers hebben, zeker door corona, wel wat anders aan hun hoofd. Continuïteit van hun bedrijf of juiste sterke groei heeft prioriteit. Ook weten bedrijven vaak niet goed waar te beginnen en leeft het idee dat het meer kost dan het oplevert. Zonde, want investeren in vitaliteit loont! Uit onderzoek weten we dat elke euro die geïnvesteerd wordt in leefstijlprogramma’s maar liefst €1,42 oplevert. En dat investeren in vitaliteit zorgt voor minder ziekteverzuim, meer productiviteit, een grotere betrokkenheid en een sterk werkgeversmerk. 

In de campagne De businesscase van vitaliteit vertellen ondernemers wat werken aan vitaliteit hen oplevert. Het eerste bedrijf dat in de spotlight staat is NBD Biblion. Raymond van Gent, Directeur bedrijfsvoering: ”We zien onze mensen met veel plezier en een glimlach het pand binnenkomen maar we zien het ook in onze harde cijfers. Het ziekteverzuim is van soms wel 9% in het verleden in een corona jaar teruggegaan naar 4% en daar zijn we heel trots op.”

Samen werk maken van vitaliteit
Ondernemers die werk willen maken van vitaliteit kunnen bij Vitaal Bedrijf terecht voor kosteloze en praktische ondersteuning. Zo geeft de oriëntatiescan een eerste indruk van waar de organisatie staat op het gebied van vitaliteit en de uitgebreide scan voor medewerkers inzicht in hoe vitaal medewerkers zich voelen, waar ze behoefte aan hebben en waarmee ze aan de slag zouden willen. Een adviesgesprek behoort eveneens tot de mogelijkheden. Ook vind je op onze site betrouwbare informatie & tips, inspiratie uit goede voorbeelden en een groot aanbod aan vitaliteitspartners in het hele land die kunnen helpen. 

De campagne gaat in juni van start en zal gedurende het jaar verder uitgebreid worden met nieuwe inspirerende voorbeelden uit de praktijk.